02:03

KAZNA ZA GALIĆA DOBRA, OPTUŽENJE NIJE! Okanović za Kurir TV: Radi se o umišljenom krivičnom delu, PROBLEM SA BUDUĆOM PRAKSOM?

KAZNA ZA GALIĆA DOBRA, OPTUŽENJE NIJE! Okanović za Kurir TV: Radi se o umišljenom krivičnom delu, PROBLEM SA BUDUĆOM PRAKSOM?

Crna Hronika -

Presuda Lazaru Galiću. On je osuđen na 10 godina zatvora, za saobraćajnu nesreću 17. jula prošle godine na pešačkom prelazu u beogrdskom naselju Karaburma, kada je udario automobilom 9-godišnjeg Stefana Balića, koji je nekoliko dana kasnije umro.

Lazar G, Karaburma, Saobraćajna Nesreća, Stefan B.
foto: Kurir, Privatna Arhiva

Damir Okanović, iz komiteta za bezbednost, smatra da je kazna za galića bila prihvatljiva, ali da samo optuženje nije.

- Ja nisam zadovoljan samim optuženjem. Ne smatram da se radi o nehatom krivičnom delu, već smatram da se radi o umišljenom krivičnom delu. Dakle, da li vozač olako drži da se pešak neće pojaviti na pešačkom prelazu ili mora biti svestan da će se pešak tu pojaviti. Kazna jeste odgovorajuća, ali samo optuženje nije zbog buduće prakse - rekao je Okanović.

Damir Okanović
foto: Kurir Televizija Printscreen

- Na roditeljima je bitno da shvate da je vaspitanje deteta na roditeljima. Sutra kada budete strahovali kada vaše dete bude selo za volan ili otišlo uveče u grad, znajte da sve ono što ste grešili sa njime od izlaska iz porodilišta može da vas se obije o glavu. Svako pravilo se poštuje i kada žurite ili ne i tako treba da vaspitate svoje dete. Grešite kada mislite da je uredu preći sa detetom van pešačkog jer nema drugih automobila - rekao je Okanović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

05:40

DA SRCE PREPUKNE Deka nastradalog Stefana u suzama za Kurir TV: Osećam se očajno i besno ZNAM KAKVA ĆE BITI PRESUDA GALIĆU (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track