KRVAVE RUKE! Žuti za Zvicera organizovao najmanje 11 likvidacija škaljaraca! GLAVNI EGZEKUTOR KAVČANA!
Foto: MUP RS

hapšenje u istanbulu

KRVAVE RUKE! Žuti za Zvicera organizovao najmanje 11 likvidacija škaljaraca! GLAVNI EGZEKUTOR KAVČANA!

Crna Hronika -

Radoje Živković, rođak vođe kavačkog klana, uhapšen je u Istanbulu zbog likvidacije Jovana Vukotića, a sumnja se da je on organizovao i likvidacije u Atini, na Krfu, u Crnoj Gori i Hrvatskoj

Radoje Živković, zvani Žuti (36), istaknuti pripadnik kavačkog klana i rođak vođe te kriminalne grupe Radoja Zvicera, koji je uhapšen u Istanbulu zbog ubistva prvog čoveka škaljarskog klana Jovana Vukotića, kako se sumnja, stoji iza najmanje 10 likvidacija!

Istražitelji sumnjaju da je on organizovao likvidacije škaljaraca na Krfu, u Atini, Crnoj Gori i Pagu.

Osim Živkovića, podsetimo, uhapšen je i Zdravko Perunović (46), kao i još 10 osoba čiji identitet još nije saopšten.

- Sumnja se da su oni finansirali i organizovali ubistvo Jovana Vukotića u Istanbulu 8. septembra ove godine. Pojedinačna uloga svakog od njih, kao i da li su među uhapšenima direktni izvršioci koji su s motora u pokretu pucali u automobil u kom je Vukotić bio s Bjelopoljcem E. K., trudnom suprugom i ćerkicom, još uvek se utvrđuje - objašnjava sagovornik Kurira i podseća da su i Živković i Perunović na poternicama Crne Gore.

spisak likvidacija, Škaljarci, Kavčani
foto: Kurir

Ima i srpskih državljana

Kako prenose turski mediji, lisice su im u Istanbulu stavljene još 16. septembra, a u velikoj akciji uhapšeno je ukupno 12 osoba. Navodno, sumnja se da među uhapšenima ima i turskih, ali i srpskih državljana.

- Kod njih su pronađena dva pištolja, ali i 11 različitih falsifikovanih dokumenata, pa je provera identiteta svih uhapšenih i dalje u toku - objašnjava sagovornik iz istrage.

Istanbul Vukotić pronađen u najvećem gradu Turske
Istanbul Vukotić pronađen u najvećem gradu Turskefoto: Screenshot

On navodi da nema dileme da je ubistvo Vukotića naredio Radoje Zvicer.

- Posle nekoliko neuspešnih pokušaja, jednog u zatvoru u Beogradu, zatim dva u pritvoru u Crnoj Gori, jednog u Kotoru, nema sumnje da je Živković sam došao u Istanbul da nadgleda likvidaciju. Inače, on je jedan od najbližih saradnika Zvicera, koji je u bekstvu, i Slobodana Kašćelana, koji je u pritvoru u Crnoj Gori. Reč je o veoma opasnom čoveku, za kog se sumnja da je bio mozak svih akcija planiranja likvidacije Vukotića - objašnjava sagovornik Kurira.

Istražitelji sumnjaju da je on rukovodio i likvidacijama „škaljaraca“ Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u januaru 2020. u Atini, kao i nekoliko meseci kasnije Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu.

Sarađivali sa Žutim u nekim likvidacijama Veljko Belivuk i Marko Miljković
Sarađivali sa Žutim u nekim likvidacijama Veljko Belivuk i Marko Miljkovićfoto: Zorana Jevtić, Dado Đilas, Nenad Kostić

Saradnja s Belivukom i Miljkovićem

- U tim likvidacijama, kako se sumnja, učestvovao je s pripadnicima klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su uhapšeni u januaru prošle godine. Postoje operativna saznanja da su samo ta ubistva platili dva miliona evra. Za Vukotićevu glavu, prema dosad prikupljenim dokazima, uloženo je više od toga - objašnjava izvor iz istrage.

Radoje Živković, prema nezvaničnim informacijama, organizator je i ubistva Milića Minje Šakovića u Budvi, ali i Gorana Vlaovića na hrvatskom ostrvu Pag.

- Glavna meta mu je bio Vukotić, ali je organizovao i likvidacije svih „škaljaraca“ do kojih je u međuvremenu mogao da dođe - dodaje sagovornik i podseća da je protiv Živkovića i Perunovića podignuta optužnica zbog ubistva Damira Hodžića i Adisa Spahića 14. oktobra 2020. u Spužu. Na istoj optužnici su i Zvicer, Kašćelan, ali i Belivuk i Miljković. Takođe, Živković je zvanično osumnjičen i za likvidaciju „škaljarca“ Mila Radulovića, zvanog Kapetan, u kom je takođe učestvovao sa Belivukom i Miljkovićem - podseća sagovornik Kurira.

On dodaje da su Živković i Perunović na optužnici i zbog ubistva Nikole Stanišića 2020. godine.

POTERNICA

Perunović izašao iz zatvora u martu

Zdravko Perunović, kako navode crnogorski mediji, iz zatvora Spuž pušten je u martu ove godine. Blizak prijatelj Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana bio je uhapšen u decembru 2020. zbog sumnje da je u Nikšiću ranio svog sugrađanina.

- U međuvremenu je optužen za ubistvo Nikole Stanišića, ali je 14. marta ove godine pušten iz pritvora u kom je bio zbog ranjavanja Nikšićanina i novi pritvor mu nije određen. Tada mu se izgubio trag, sve do hapšenja u Istanbulu - objašnjava sagovornik Kurira.

ISTRAGA

Pratili Vukotićevu ženu

Jovan Vukotić, Jovan Jovica Vukotić, Maša Mišić, Žena
foto: Privatna Arhiva

Kriminalna grupa koja je je ubila Jovana Vukotića navodno mu je ušla u trag prateći njegovu trudnu suprugu Mašu M., koja je nedavno s detetom došla u posetu suprugu koji se skrivao u Istanbulu, pošto je Crna Gora i za njim raspisala poternicu. Kobnog dana krenuli su u tržni centar kada su im prišla dvojica napadača na skuteru i ispalila nekoliko hitaca, od kojih su četiri pogodila Vukotića.

- Istragom je otkriveno da je za volanom njegovog automobila bio E. K., Crnogorac koji je državljanin Holandije i koji je navodno bio glavni logističar skrivanja Vukotića u Istanbulu - podseća sagovornik Kurira.

Štampano izdanje 23.09.2022.
foto: Kurir

NE PROPUSTITE

DANAS DVA POKLONA U KURIRU! ŠTAPIĆI ZA UŠI U PAKOVANJU OD 100 KOMADA plus dodatak TV Ekran

TV Ekran, poklon, dodatak
foto: Promo

Dnevne novine Kurir danas svim čitaocima daruju dva poklona. Dobićete poklon štapiće za uši i dodatak TV Ekran.

Nešto što je svima potrebno, a vrlo je korisno upravo su štapići za uši.

Dolaze u pakovanju od 100 komada.

U dodatku TV Ekran moći ćete da pročitate:

· 1. ROĐENDAN JUTARNJEG PROGRAMA KURIR TELEVIZIJE! Vladimir Karalejić i Olja Lazarević: Volimo da vas budimo! Navršilo se godinu dana otkako je počelo emitovanje “Redakcije”, prve dnevne emisije Kurir televizije, čiji voditelji svakog radnog dana od 7 do 10 sati gledaocima garantuju dobru informisanost

· Milena Pavlović: Otac bi bio ponosan na brata i mene što smo snimili “Trag divljači”

· Nenad Okanović: Na snimanju “Složne braće” postali smo bolji ljudi i prijatelji

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track