SARADNIK UBIJENOG VOĐE ŠKALJARACA UHAPŠEN U SPLITU! Mijušković planirao likvidacije Zvicera i Kašćelana BIO NA VEZI SA VLAOVIĆEM?
Foto: Privatna Arhiva

škaljarac uhapšen u hrvatskoj

SARADNIK UBIJENOG VOĐE ŠKALJARACA UHAPŠEN U SPLITU! Mijušković planirao likvidacije Zvicera i Kašćelana BIO NA VEZI SA VLAOVIĆEM?

Crna Hronika -

Crnogorski pravosudni organi su tragali za Mijuškovićem zbog obezbjeđivanja njegovog prisustva krivičnom postupku

Nikšićanin Vladan Mijušković, pripadnik škaljarskog klana, uhapšen je juče po poternici Crne Gore u Splitu zbog planiranja likvidacije više pripadnika kavačkog klana.

Kako prenose Vijesti, Mijušković je uhapšen po poternici crnogorskih pravosudnih organa, koji su sa za njim tragali zbog obezbeđivanja njegovog prisustva krivičnom postupku u kom odgovara za stvaranje kriminalne organizacije i planiranje više ubistava.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) ranije je podiglo optužnicu protiv pokojnog Jovana Vukotića, šefa škaljarskog klana i Nikšićana Jovana Mrvaljevića i Vladana Mijuškovića.

škaljarski klan, kavački klan
foto: Nacionalna policija Ukrajine, Printscreen, Ana Paunković, Profimedia, Marina Lopičić, detective-info.com.ua, Privatna Arhiva, Ilustracija

Prema tom tužilačkom aktu Vukotić je formirao kriminalnu organizaciju radi likvidacije vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera.

U obrazloženju optužnice piše i da je svedok oštećeni Kašćelan izjavio pred specijalnim državnim tužilaštvom, da sa Vukotićem nije imao nikakav nerešen spor, odnosno nijednu lošu reč, zbog kojeg bi mogao da pomisli da je Vukotić pripremao njegovo ubistvo.

Inače, naš sagovornik objašanjava i da se proverava informacija da li je Mijušković bio u društvu ubijenog Gorana Vlaovića, kada ga je napadač izrešetao 25. avgusta nasred ulice na Pagu. Vlaović je, kako se otkrilo, bio desna ruka Jovana Vukotića.

vlaović ubijen na pagu
vlaović ubijen na pagufoto: Printscreen

- Istražitelji proveravaju da li su Vlaović i Mijušković bili zajedno na hrvatskom primorju kada se dogodila likvidacija. Takođe, istražuje se i da li je možda Vlaović skrivao Mijuškovića s obzirom da je on bio na poternici - kaže izvor.

(Kurir.rs - Vijesti)

Bonus video:

02:10

VELIKA AKCIJA ŠPANSKE POLICIJE: Na Kanarima pohapšeni škaljarci, kod njih nađeno 400 kg kokaina i pola miliona evra u kešu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track