OVAKO JE POČEO KRVAVI NIZ UBISTAVA VOĐA NAVIJAČA PARTIZANA: Joksić izrešetan u Rakovici, policija našla leš dok je telefon zvonio
Aleksandar Joksić, Foto: Privatna Arhiva

na današnji dan pre 7 godina

OVAKO JE POČEO KRVAVI NIZ UBISTAVA VOĐA NAVIJAČA PARTIZANA: Joksić izrešetan u Rakovici, policija našla leš dok je telefon zvonio

Crna Hronika -

Za poslednjih sedam godina ubijeno je čak petoro vođa navijača Partizana, a taj crni niz počeo je likvidacijom Aleksandra Joksića (34), na današnji dan 2015.

Joksić je bio vođa navijačke podgrupe "Jang bojs". Ubijen je 29. septembra pre sedam godina oko 20.05 časova u Ulici pilota Mihajla Petrovića, kada mu je ubica više hitaca u glavu i grudi iz vatrenog oružja. Joksić je podlegao povredama na mestu nesreće.

On je bio dobro poznat policiji po različitim krivičnim delima.

Aleksandar Joksić
Aleksandar Joksićfoto: Facebook Ps

Joksić je pred Okružnim sudom u Pančevu bio osuđen na pet godina i deset meseci zatvora zbog pljačke banke u aprilu 2005. u Pančevu.

U aprilu 2012. pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu bio je osuđen na 14 meseci zatvora zbog toga što je sa još četvoricom članova navijačke grupe "Zabranjeni" u restoranu SD Partizan u Humskoj izazvao tuču i povredio članove obezbeđenja misleći da su pripadnici tada suprotstavljene navijačke grupe "Alkatraz".

Kobne večeri pre tačno sedam godina Joksić se oko 20 časova automobilom dovezao u Rakovicu i parkirao u Ulici pilota Mihajla Petrovića. Potom je otišao do obližnje kladionice, u kojoj se kratko zadržao.

mesto ubistva
mesto ubistvafoto: Dragana Udovicic

"U kladionici su rekli da je Joksić bio nervozan. Izašao je da bi se zatim kod sporednog ulaza u zgradu koji je prilično mračan sreo s jednim muškarcem. Pretpostavlja se da je došlo do svađe, nakon čega je napadač izvukao pištolj i zapucao ka Joksiću. Vođa navijača pokušao je da se spase. Potrčao je stazom ka ulici, ali ga je napadač sustigao i usmrtio", rekao je tada sagovornik Kurira upoznat sa istragom.

Policija je mrtvog Joksića zatekla sa mobilnim telefonom koji je zvonio.

"Čuo sam pucnjavu, nekoliko minuta kasnije, kad se situacija smirila, izašao sam iz stana da vidim šta se dešava. Odjednom sam ugledao telo na trotoaru. Odmah sam pozvao Hitnu pomoć. Taj mladić je ležao u lokvi krvi, bilo je strašno", ispričao je stanar zgrade u Rakovici.

Na mesto nesreće ubrzo su stigle policijske ekipe, koje su blokirale ceo kraj u potrazi za ubicom.

Kao osumnjičeni za ubistvo Joksića 16. novembra 2015. godine uhapšen je Konstantin Đatlov. On je prvostepeno bio osuđen na 13 godina zatvora, ali je u junu 2018. Apelacioni sud ukinuo tu presudu. Ipak, posle ponovljenog suđenja, Đatlovu je potvrđena prvostepena kazna.

Joksić nije likvidiran u sukobu navijača, već zbog neraščišćenih računa najverovatnije zbog poslova s narkoticima.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track