POKRENUT NADZOR NAD CENTROM ZA SOCIJALNI RAD ZBOG UBISTVA DEVOJČICE U VRŠCU! Utvrđuje se da li je bilo propusta u radu nadlženih
Foto: Nenad Kostić, Printskrin/Facebook, Kurir

Pokrajinsji sekretarijat

POKRENUT NADZOR NAD CENTROM ZA SOCIJALNI RAD ZBOG UBISTVA DEVOJČICE U VRŠCU! Utvrđuje se da li je bilo propusta u radu nadlženih

Crna Hronika -

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova u Novom Sadu obaveštava javnost da je odmah po saznanju o ubistvu maloletne P.B. i samoubistvu njenog oca M.B. koje se dogodilo 4. oktobra 2022. godine u Vršcu preduzeo sve mere iz svoje nadležnosti i započeo nadzor u Centru za socijalni rad Vršac.

Nakon izvršenog nadzora i analize stručne i druge dokumentacije, kao i realizovanih intervjua sa stručnim radnicima Centra za socijalni rad u Vršcu, Pokrajinski sekretarijat će utvrditi da li su preduzete sve aktivnosti u vršenju javnih ovlašćenja u konkretnom slučaju.

Majka deteta i monstrum
Majka deteta i monstrumfoto: Printskrin/Facebook

Ukoliko se utvrde nepravilnosti ili nezakonitosti Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova će preduzeti radnje iz svoje nadležnosti.

Tuga u domu devojčice
Tuga u domu devojčicefoto: Kurir.rs/J.M.

Podsetimo, Marko B., doktor ekonomskih nauka, ubio je svoju ćerku Petru u iznajmljenom stanu u Vršcu, a nakon toga izvršio samoubistvo. Uprkos presudi za nasilje u porodici i tom što je Marko B. označen kao psihijatriski bolesnik koji je bio lečen, njemu je dozvoljeno da se samostalno viđa bez deteta.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track