NAJSVIREPIJI NERASVETLJENI ZLOČIN U SRBIJI Milici je ubica mesarskim nožem prerezao vrat pred kućnim pragom, monstrum nije uhvaćen
Foto: Privatna Arhiva

majka odavno izgubila nadu

NAJSVIREPIJI NERASVETLJENI ZLOČIN U SRBIJI Milici je ubica mesarskim nožem prerezao vrat pred kućnim pragom, monstrum nije uhvaćen

Crna Hronika -

Milicu Barašin (16) ubio je nepoznati muškarac u Subotici kada se 7. oktobra 2010. vraćala kući. To ubistvo ni 12 godina kasnije nije dobilo epilog.

Ubica je devojčici prišao s leđa i prerezao joj vrat.

"Iskreno, izgubila sam svaku nadu da će on ikada biti pronađen", odavno je rekla Miličina majka Svetlana Simendić.

Svetlana Simendić
Svetlana Simendićfoto: Printscreen/Facebook, Privatna Arhiva

Milica je bila srednjoškolka, prelepa devojčica, puna života. Sa majkom, bakom i dekom se preselila iz Sombora u Suboticu. Kobne oktobarske večeri se vraćala iz grada oko 21 sat. Deo puta je uvek morala da prođe sama, jer niko iz njenog društva nije stanovao u tom delu grada, iza groblja kod Dudove šume i bazena.

U ušima je imala slušalice, a kod kuće je čekala majka. Na mestu sa kojeg se vidi njena kuća s leđa joj je prišao muškarac. Nije ga primetila ni čula njegovo kretanje u blizini zbog slušalica. Prema obdukcionim nalazima, ubica joj je prerezao vrat mesarskim nožem koji nije pronađen, utvrđeno je da je dešnjak, a povredio joj je i jagodice prstiju na ruci jer je Milica pokušala rukom da se odbrani od smrtonosnog sečiva.

Nije je opljačkao, niti seksualno uznemirio. Ubio je i pobegao. Ubistvo Milice Barašin je jedno od najsvirepijih ubistava u našoj zemlji koje nikada nije rešeno.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track