SUPARNIKA UBILI DOK SE MOLIO, ZVICER SAVETOVAO KAKO DA ZAPALE TELO: Potvrđena optužnica protiv vođa kavačkog klana!
Foto: Privatna Arhiva, detective-info.com.ua

viši sud u podgorici

SUPARNIKA UBILI DOK SE MOLIO, ZVICER SAVETOVAO KAKO DA ZAPALE TELO: Potvrđena optužnica protiv vođa kavačkog klana!

Crna Hronika -

Vanraspravno veće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je optužnicu protiv vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana (58), Radoja Zvicera (49) i još 12 optuženih za ubistvo Nikole Stanišića. Osim ubistva Stanišića, optuženima se na teret stavlja i stvaranje kriminalne organizacije, kao i držanje oružja i eksplozivnih materija.

Prema nezvaničnim informacijama, kriminalna grupa se tereti da je pratila kretanje i navike Stanišića pet dana pre nego što je otet, a potom, kako se sumnja i ubijen u noći između 2. i 3. avgusta 2020.

Kako se sumnja, presreli su ga iz zasede, nakon čeka su ga udarili metalnom šipkom po glavi i oborili na zemlju, a potom vezali kanapom. Vezanog su ga, navodi se u optužnici, ubacili u BMW, mučili ga tokom vožnje a sve kako bi im dao šifru svog skaj telefona i odao tajne suprotstavljenog škaljarskog klana.

Jovan Jovica Vukotić, Jovan Vukotić, Zdravko Perunović, Radoje Živković, škaljarski Klan, Kavački klan
foto: Prinstcreen

Zdravko Perunović

Optužen i Vukotićev ubica

Među optuženima za ubistvo Nikole Stanišića je i Zdravko Perunović, koji je 18. septembra uhapšen u Istanbulu zbog sumnje da je učestvovao u likvidaciji Jovana Vukotića, vođe škaljaraskog klana. Vukotić je, podsetimo, ubijen u Istanbulu 8. septembra. U njega su napadači sa motora pucali u trenutku dok je bio u automobilu sa trudnom suprugom i detetom. Zbog učešća u zločinu, osim Perunovića, uhapšen i Zvicerov rođak Radoje Živković.

- Po uputstvu Kašćelana, odvezli su ga u mesto Mirač, gde je i on došao. Nastavljena je tortura nad Stanišićem, skunuta mu je odeća, tukli su ga i tražili da kaže za koga radi i gde su štekovi oružja škaljaraca. Kada su mu u noći između 2. i 3. avgusta saopštili da će biti ubijen, Stanišić ih je zamolio da mu dozvole da se pomoli. U trenutku dok se molio, egzekutori su mu pucali u glavu - navodi se, kako su ranije pisali mediji u optužnici, koju je odbrana pokušala da ospori navodeći da je jedini dokaz skaj komunikacija.

Radoje Zvicer, Slobodan Kašćelan
foto: Kurir, Privatna Arhiva

Tokom istrage, navodno je otkriveno i da su telo Stanišića prebacili u kombiju do jedne kuće u reonu Nacionalnog parka Lovćen i tu zakopali njegove ostatke.

Navodno, motiv za likvidaciju Stanišića bio je to što je Slobodan Kašćelan sumnjao da ga prati. Inače, na ročištu za kontrolu optužnice Kašćelan koj je u pritvoru se izjasnio da nije kriv.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track