CARINICI ZAPLENILI 50 RAZNIH MAŠINA I ALATA I 800 ODEVNIH PREDMETA: Ptrestres na putu Raška – Kraljevo (FOTO)
Foto: Carina Srbije

CARINICI ZAPLENILI 50 RAZNIH MAŠINA I ALATA I 800 ODEVNIH PREDMETA: Ptrestres na putu Raška – Kraljevo (FOTO)

Crna Hronika -

Carinici su na putu Raška – Kraljevo sprečili da se na tržištu nađu dva tovara falsifikovane robe sa 800 odevnih predmeta i 50 raznih mašina i alata, saopštila je danas Uprava carina.

U kombiju jedne kurirske službe, tokom dubinske kontrole je pronađeno 700 odevnih predmeta poznatih robnih marki u čiju se originalnost sumnja.

zaplena, Garderoba
foto: Carina Srbije

Najzastupljenija je bila sportska garderoba - trenerke, helanke, duksevi i jakne, uključujući i gotovo 300 kompleta dečjih trenerki.

zaplena, Garderoba
foto: Carina Srbije

U drugom slučaju, na istoj saobraćajnici, u pošiljkama u kamionu je bilo 50 raznih mašina i alata - agregata, hidrauličnih kompresora, dizel motora, dizalica, cirkulara, motornih testera, presa, aparata za varenje, mašina za ravnanje betona, pumpi za vodu.

1 / 8 Foto: Carina Srbije

Nadjeno je i više od 100 različitih odevnih predmeta sa oznakama poznatih proizvođača. Sva sporna roba nije imala dokaze o plaćenim dažbinama a privremeno je zadržana do okončanja prekršajnih postupaka.

Gradjani su upozoreni da trend kupovine preko interneta raste i da se kurirske pošiljke, vozila i distributivni magacini za dostavu te robe neretko zloupotrebljavaju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja