NI JEMSTVO NIJE POMIGLO DA KONTIĆ IZAĐE IZ PRITVORA POSLE DVE GODINE: Video snimci sečeni, brisani i menjani
Foto: Kurir

NI JEMSTVO NIJE POMIGLO DA KONTIĆ IZAĐE IZ PRITVORA POSLE DVE GODINE: Video snimci sečeni, brisani i menjani

Crna Hronika -

Ivanu Kontiću (30) iz Nikšića, ni danas u Višem sudu u Novom Sadu, posle tačno dve godine otkako je u pritvoru, sudsko veće kojim predsedava sudija Nataša Vojnović, nije ukinuto.

Kontićevi branioci, advokati Dejan Bugarski i Zora Dobričanin Nikodinović, predložili su da se njihovom klijentu ukine pritvor, ili zameni kućnim pritvorom uz nanogicu, ali nije prihvaćeno. Branioci okrivljenog čak su, što se ne pamti da se do sada desilo u novosadskom sudu, dostavili dokumenta overena kod notara, za jemstvo, nepokretnost u vrednosti od 450.000 evra, čemu se usprotivio zamenik tužioca i sud je odbio i taj predlog za pustanje iz pritvora.

Na današnjem glavnom pretresu saslušan je svedok Bojan K., predložen od strane tuzioca, kao i sudski veštak Uros Muškinja koji je vestačio hard diskove iz kompjutera, koji je rekao da ne postoji original snimak, da su snimci sečeni, brisani i menjani.

Kontiću je 25. maja u Višem sudu u Novom Sadu počelo suđenje, a na početku glavnog pretresa on je u svoju odbranu rekao da je bio napadnut i da je branio svoj život. I veče pre toga, kako je rekao, Mandić ga je napao na istom mestu. Po onome što je ispričao, Kontić je te večeri sa drugarima trebalo da ode na trening, i našli su se ispred lokala.

Kurir.rs/S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track