KRVAVI 14. OKTOBAR! KLAN IZVRŠIO 4 UBISTVA TOG DANA: Belivuk i Miljković napravili masakr u CG, ostali se iživljavali u Ritopeku
Foto: Zorana Jevtić, MUP Srbije

KRVAVI 14. OKTOBAR! KLAN IZVRŠIO 4 UBISTVA TOG DANA: Belivuk i Miljković napravili masakr u CG, ostali se iživljavali u Ritopeku

Crna Hronika -

Na današnji dan pre dve godine klan Veljka Belivuka izvršio je čak četiri ubistva. Zato je 14. oktobar 2020. bio krvaviji dan nego ijedan pre i posle toga... Tada su likvidirali trojicu u Crnoj Gori i jednog u Srbiji koje su smatrali velikim neprijateljima iz škaljarskog klana.

Inače, Veljko Belivuk, Marko Miljković i ostali članovi klana u ponedeljak bi prvi put trebalo da javno iznesu odbranu u Specijalnom sudu u Beogradu, a dešavanja sa suđenja ćete moći uživo da pratite od 11 sati na KURIR TELEVIZIJI.

Za ova njihova dela se saznalo kada su "provaljene" prepiske članova klana preko Skaj aplikacije.

Marko Miljković i Veljko Belivuk
Marko Miljković i Veljko Belivukfoto: MUP

Jednu akciju su, kako je predstavljeno u porukama, lično sproveli Veljko Belivuk i Marko Miljković, dok su drugu sproveli ostali članovi kriminalne grupe čiji je zadatak bio da namame navijača Crvene zvezde Lazara Vukićevića, odvedu ga u Ritopek i tamo ga muče i ubiju.

Belivuk i Miljković su tog dana ilegalno ušli u Crnu Goru. Oteli su Mila Radulovića, poznatijeg kao Kapetan, koji jeste bio visokopozicionirani "škaljarac" i njegov kriptovani telefon iskoristili su da u Ritopek namame Vukićevića. Delovi tela Kapetana nađeni su nekoliko meseci kasnije na Lovćenu, a pretpostavlja se da je likvidiran dva meseca posle otmice.

Vukićevića, koji je imao lični sukob sa Belivukom zbog poslova oko droge, u Ritopek su namamili upravo Belivuk i Miljković i to odmah pošto su sami počinili dve likvidacije u Crnoj Gori. Osim otmice Radulovića, oni su ubili i Damira Hodžića i njegovog šuraka Adisa Spahića.

Kako je navedeno u optužnici protiv ovog klana, Belivuk i MIljković su otputovali u Crnu Goru kako bi, najverovatnije po nalogu njihovog šefa - vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, oteli Mila Radulovića. U kriminalnim krugovima Radulović je bio poznat pod nadimkom Mile Kapetan, a Vukićević je sarađivao sa njim na poslovima oko droge.

Šarac ih prozreo

Upravo koristeći njegov kriptovani telefon, Belivuk i Miljković su namamili Lazara Vukićevića do vikendice u Ritopeku. Oni su, kako se navodi u optužnici, Vukićeviću poslali fotografiju vezanog Belivuka uz poruku da dođe da “ispita Vepra”, što je bio nadimak za Belivuka.

"Brate je l’ bi išao da ispitaš Vepra? Al sve brate, sve!!!” glasila je poruka koju je Vukićević dobio sa telefona Mileta Kapetana ne sluteći da je poslao upravo Belivuk.

“Šta god treba brate moje. Ako hoćeš i u akciju da idemo”, odgovorio je Vukićević Kapetanu, koji je na “Skaju” koristio nadimak Drug 2L.

Mamljenje se nastavilo porukom: "Brate samo da ga ščepaju, kupi te moj čovek i vodi te tamo!!! Nikome ni reči brate”!

Vukićević je na ove poruke naseo, a “Kapetanov čovek” koji ga je potom kontaktirao i pokupio na dogovorenoj lokaciji u Radničkoj ulici u 20 časova bio je zapravo Nemanja Đurić, inače pripadnik Belivukovog klana.

Aleksandar Šarac
Aleksandar Šarac foto: Printscree/Instagram

Istog dana, na isti način, Belivukova grupa pokušala je da namami i Aleksandra Šarca, takođe bliskog "škaljarskom klanu", ali on na ove poruke nije naseo, pa su od njegovog ubistva odustali tog dana. U porukama koje su razmenjivali rekli su kratko “Brate nemojte da dirate Šarca onda ništa, ko ga je*e, Šarca batali, pripremite se samo za 20.30, a Šarca ćemo da oderemo na licu mesta na ulici sutra.”

Aleksandar Šarac ubijen je sutradan sa nekoliko hitaca, na parkingu tržnog centra u Novom Beogradu.

Maltretiranje "iz petnih žila"

U porukama se vidi ceo razgovor između pripadnika klana tokom transporta Vukićevića do Ritopeka. Miljković i Belivuk su preko veze pratili da ovo “sprovođenje” prođe bez problema i pratnje, a onda su tražili od klana da za njegovo ubistvo daju “102 odsto od sebe” uz žaljenje što oni neće biti tu, da ga lično “završe”, jer su morali da odrade “akciju u Crnoj Gori”. Belivuk se čak svojoj ekipi beskrajno zahvaljivao što će ubiti Vukićevića, iako on nije tu.

Bizarne poruke nastavljuju se molbom da ga maltretiraju “iz petnih žila” i da ga obavezno daju Miljkoviću i Belivuku na telefon kada ga vežu i odvedu u sobu za mučenje. “Kad budete išli daj da mu pošaljemo jednu poruku brate…”

Adis Spahić
foto: printscreen Facebook

Kako se sumnja, Belivuk i Miljković su krvavog 14. oktobra u Crnoj Gori ubili Damira Hodžića i njegovog šuraka Adisa Spahića. Njihova tela nisu pronađena, a ono što su njihove porodice, kada su prijavile nestanak, rekle policiji je da je Spahić pošao da Hodžića odveze negde. Spahić je tog dana napustio renoviranje svog frizerskog salona i majci rekao da se vraća brzo i da samo ide da “odveze Dada”, misleći na Hodžića. Posle toga izgubio im se svaki trag.

U porukama Belivuk i MIljković svojim saradnicima otkrivaju detalje ove “teške likvidacije” u kojoj su, kako kažu, umalo izgubili glave, jer su Hodžić i Spahić pružili otpor.

Novi rođendan

U razmeni iskustava o ovom krvavom danu, Belivuk i njegov klan pričali su kao o danu koji će “slaviti kao novi rođendan” i kao o “velikom danu za sve”. Pored ostalog, Belivuk je rekao da im je plan da “odrade” i treću osobu tog dana u Crnoj Gori, upravo otetog Mila Kapetana.

U optužnici se navodi da je Belivuk tražio da čuje Vukićevića na telefon dok je bio zarobljen i živ u Ritopeku kako bi mu ostavio poruku. Pripadnici njegovog klana dali su mu Lazara na telefon.

Lazar Vukićević
Lazar Vukićevićfoto: Privatna Arhiva

- E ovde Vepar druže, gde si Laki, je li bre kome će “grobari” da p*še? Slušaj, znaš da će da te biju toliko, znači da moliš da te ubiju. A imaš sreće što mi ovde deremo ove glupe Crnogorce, pa ne možemo mi… Crkni smrade ciganski, sve ćemo da vas pobijemo, sve. Znači tatu i brata ti šaljemo ekspresno - rekao je Belivuk tada već brutalno pretučenom Vukićeviću.

Sličnu poruku Lazaru je dao i Miljković. Sudeći po porukama, klan je imao nameru da Vukićevića ispituje i muči najmanje dva dana pre nego što ga ubiju, ali nisu očekivali da će, čim su stigli u Ritopek, Lazar pokušati da se brani i izvaditi pištolj “glok”. U rvanju sa njim Miloš Budimir polomio je prst, uspeli su da ga savladaju tako što su ga brutalno pretukli. To im je, sudeći po razgovoru, pokvarilo planove da ga duže muče, ali su se nad Vukićevićem iživljavali satima, a kako su prepričali Belivuku, koji je insistirao da dobije sve detalje jer se “time hrani”, tokom većeg dela mučenja Vukićević nije bio svestan.

Fotografije tela ubijenog Lazara Vukićevića najmonstruoznije su od svih koje su prikazane u javnosti.

(Kurir.rs/24 sedam)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track