NASMEJANI KOLJAČ IZDAO BELIVUKA I MILJKOVIĆA: IT stručnjak učestvovao u brutalnim likvidacijama, pa PROPEVAO za manju kaznu
Foto: MUP RS

srđan lalić sklopio sporazum i otkrio detalje zločina

NASMEJANI KOLJAČ IZDAO BELIVUKA I MILJKOVIĆA: IT stručnjak učestvovao u brutalnim likvidacijama, pa PROPEVAO za manju kaznu

Crna Hronika -

Srđan Lalić, nekada najbliži saradnik Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, početkom septembra pojavio se u sudnici Specijalnog suda u Beogradu i to kao svedok-saradnik protiv najmonstruznijeg klana na Balkanu.

Naime, Lalić je u julu za govornicom naveo da je kriv za sva krivična dela koja mu se stavljaju na teret. Nakon ovog priznanja, on je potpisao sporazum nakon koga je postao svedok-okrivljeni, a kojim se obavezao da ispriča sve što zna o zločinima kriminalne grupe u zamenu za 18 godina zatvora.

belivuk i lalić sa jednom od žrtava
belivuk i lalić sa jednom od žrtavafoto: Printscreen

Treći svedok-okrivljeni, tada se sastao sa "kolegama" Nikolom Spasojevićem, inače, kumom Marka Miljkovića i Bojanom Hrvatinom, sa kojima je sedeo u delu gde su porodice ubijenih i njihovi advokati.

- Tom prilikom svedoci su se pozdravili, a Spasojević je kratko, uz osmeh, dobacio Laliću: "Sada smo isti tim." - dalja komunikacija je prekinuta, jer ih je sudska straža upozorila da ne komuniciraju u sudnici.

Svedok-saradnik je obrazovani IT stručnjak, koji je zapravo bio peti po hijerarhiji klana Belivuk-Miljković, iako do hapšenja nikada nije imao problem sa zakonom.

Srđan Lalić
foto: MUP

- U početku se verovalo da je Lalićeva uloga bila samo da obezbeđuje telefone sa aplikacijom Skaj za šifrovanu komunikaciju, registruje hosting i pere novac, jer je trgovao bitkoinima - podseća izvor.

Pokušao je da se predstavi da je stručnjak za računare, ali nakon prikupljenih dokaza doveo se u vezu sa brutalnim ubistvima koje je klan počinio. Lalić se na tajnoj aplikaciji za komunikaciju sa saradnicima zvao Beri Mils.

- Na Skaju je koristio ime Beri Mils, po zloglasnom vođi jedne od najsurovijih američkih zatvorskih bandi Arijevskog bratstva, čiji pripadnici su bili rasisti i neonacisti. Mils je u zatvoru proveo više od 50 godina, a osuđivan je za ubistva, pljačke, preprodaju droge i mnoga druga krivična dela - podseća sagovornik i dodaje da je Lalić posle hapšenja u javnosti dobio nadimak "nasmejani koljač".

Veljko Belivuk, Marko Miljković, Srđan Lalić
foto: MUP RS

- Ovaj jezivi nadimak dobio je jer je sa širokim osmehom pozirao, zagrljen sa svojim vođom Veljkom Belivukom, pored tela izmučene i osakaćene žrtve - kaže izvor.

Inače, Veljko Belivuk, Marko Miljković i ostali članovi klana u ponedeljak bi prvi put trebalo da javno iznesu odbranu u Specijalnom sudu u Beogradu, a dešavanja sa suđenja ćete moći uživo da pratite od 11 sati na KURIR TELEVIZIJI.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track