PENZIONERI POŠLI NA IZLET U MANASTIR PA SLETELI U AMBIS: Priveden vozač čiji se minibus survao kod brane Rovni, 3 se bori za život
Foto: Kurir/S.S.S.

vozaču određeno zadržavanje do 48 sati

PENZIONERI POŠLI NA IZLET U MANASTIR PA SLETELI U AMBIS: Priveden vozač čiji se minibus survao kod brane Rovni, 3 se bori za život

Crna Hronika -

Svedoci i vozač tvrde da je ručna kočnica, za koju se pretpostavlja da je uzrok nesreće, bila podignuta

VALJEVO - Vozač Živorad M. (63) iz Osečine, čiji se minibus danas survao niz liticu kod brane Rovni nadomak Valjeva, priveden je i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Kurir saznaje da nije bio pod dejstvom alkohola.

U današnjoj teškoj nesreći poginula je jedna putnica, troje su kritično i bore se za život. Povređeno je i preostalih 13 putnika ali su u stabilnom stanju, svi su prebačeni u valjevsku bolnicu.

Svedoci i vozač tvrde da je ručna kočnica, za koju se pretpostavlja da je uzrok nesreće, bila podignuta.

U minibusu mahom su bili penzioneri iz Osečine koji su išli na izlet. U organizaciji Udruženja penzionera iz Osečine, trebalo je da obiđu manastire i Divčibare.

Detalji: Kako je došlo do nesreće

Nesreća se dogodila jutros, nešto pre 10 časova. Prilikom prevrtanja mini busa u blizini brane Rovni nastradala je jedna žena, a 17 putnika je povređeno, od kojih se troje nalaze u kritičnom stanju.

Do prevrtanja autobusa došlo je kada je vozač izašao iz vozila da bi radnika obezbeđenja pitao da li može mini busom da pređu na drugu stranu brane, nakon čega se minibus otisnuo niz padinu i prevrnuo.

Kako saznajemo, po rečima svedoka i vozača, ručna kočnica na mini busu je bila podignuta, a istraga će utvrditi kako je došlo do ove nesreće koja se dogodila oko 10 časova. Kako saznajemo, u autobusu su u najvećem broju bili penzioneri iz Osečine, koji su krenuli na jednodnevni izlet.

Kurir.rs/S.S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track