ČITANJE OPTUŽNICE BELIVUKU I MILJKOVIĆU: Svi detalji iz sudnice iz minuta u mint u Specijalu Kurir televizije
Foto: Privatna arhiva, Zorana Jevtić, Nenad Kostić

kurir televizija

ČITANJE OPTUŽNICE BELIVUKU I MILJKOVIĆU: Svi detalji iz sudnice iz minuta u mint u Specijalu Kurir televizije

Crna Hronika -

Kurir televizija i emisija Puls Srbije nalaze se ispred Specijalnog suda u Beogradu gde se iz minuta u minut pratiti iznošenje odbrane Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, protiv kojih je podignuta optužnica za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružija, otmicu i silovanje.

11:30 Gost u studiju Kurir televizije je Aleksandar Radivojević

OVDE MOŽETE GLEDATI SPECIJAL KURIR TELEVIZIJE

Proces je izuzetno složen, istakao je Radivojević.

- Danas će samo biti pročitane optužnice. Okončano je pripremno ročište i nakon toga kreće se ka izbođenju dokaza. Ono što odbrana pokušava to je da izdvoji određene dokaze. Postoji taj pojam nedozvoljenih dokaza, poput skaj aplikacije. Ono što je po mom mišljenju nedozvoljen dokaz zavisi samo od procedure i načina na koji je taj dokaz pribavljen. Po mom mišljenju nije bilo nelegalno prikupljanje dokaza sa skaj aplikacije - istakao je Radivojević.

- Cela istraga nije trajala mnogo dugo, relativno brzo je završena zbog predkrivičnog postupka koji je dobro odrađen. Verujem da će svi dokazi biti izvedeni. Ne očekujem da će trajati predugo postupak - kaže Radivojević.

Odbrana će pokušati da prolongira to što više.

Čitanje prve optužnice završeno

- U toku je pauza, prva optužnica je pročitana. Kada su predstavnici sedme sile ušli u publiku svi članovi Belivukovog klana okrenuli su se ka novinarima i sve je ličilo na podsmeh. Jedini optuženi koji je govorio bio je Veljko Belivuk. On je poslao poljubac ka Milovanu Tadiću. Zevao je tokom čitanja optužnice - kaže Slađana Nedeljković.

Nakon pauze predviđeno je čitanje druge optužnice - javlja reporter sa lica mesta.

11:00 Rajko Nedić i Mladen Radulović, urednici Kurira nalaze se u studiju "Pulsa Srbije" na Kurir televizije.

- Publika je samo na galeriji i to je neobičnija situacija. Uključeno je sve što policija ima da bi se održao mir, ali i da niko od njih ne umakne - kaže Mladen Radulović, koji je istakao da čitanje optužnice može trajati i nekoliko dana.

OVDE MOŽETE GLEDATI SPECIJAL KURIR TELEVIZIJE

Bitan momenat na samom sudu je da li će sud prihvatiti dokaze sa "skaja". Imamo jednu veoma ozbiljnu odbranu, ističe Radulović.

Rajko Nedić
foto: Kurir televizija

Rajko Nedić je naveo je da će najinteresantniji momenat biti korišćenje "skaj" aplikacije u svrhe optužnice.

- Koliko sam ja nezvanično saznao članovima klana je ukidanje skaj aplikacije kao validnog dokaza je jedina nada - istakao je Nedić.

Prvi put je da se ovako nešto dešava, staklo je neprobojno, tako da je omogućena vizuelna komunikacija sa publikom, kaže Radulović.

Slikanje nije dozvoljeno, sve interesuje kako sada izgledaju.

- Bila je promena branilaca, veliki je proces i očekujemo da će dugo da traje - kaže Nedić.

OVDE MOŽETE GLEDATI SPECIJAL KURIR TELEVIZIJE

Hapšenje, a zatim i pripremna ročišta Veljku Belivuku i njegovoj kriminalnoj grupi događaji su koje je javnost pomno pratila. Interesovanje za ovaj slučaj će tek da raste kako se klupko bude odmotavalo, a jedan korak u tome je i početak glavnog pretresa koji će biti u ponedeljak, 17. oktobra, a koji će biti otvoren za javnost.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track