"NE ZNAM KAKO ĆU BEZ MOG SINA!" Majka Vida, skrhana od bola! Sahranjen Saša Kostadinović, otac troje dece, nastradao u sudaru
Foto: Printscreen

tuga

"NE ZNAM KAKO ĆU BEZ MOG SINA!" Majka Vida, skrhana od bola! Sahranjen Saša Kostadinović, otac troje dece, nastradao u sudaru

Crna Hronika -

Saša Kostadinović (51), samohrani otac tri sina, koji je pre dva dana poginuo u saobraćajnoj nezgodi, sahranjen je danas na gradskom groblju "Crveni breg"“ u Batočini. Veliki broj rođaka, prijatelja, kolega, ali i onih koji su ga u prolazu poznavali, jer je u ovoj varošici, kako su nam rekli "bio sinonim za dobročinstvo", došli su da se poslednji put oproste od njega.

- Ne znam da li možete da zamislite koliko je taj čovek bio dobar. Ne verujem da možete da izmerite toliku količinu dobrote – rekao je jedan od rođaka pred početak opela.

Majka Vida ne prestaje da plače. Sada je izgubila sve koje je imala. Ostala je bez ćerke, koja je takođe poginula u saobraćajnoj nesreći, muža koji je stradao u požaru, snajke koje je umrla pre pet godina... Sin Saša joj je bio zamajac, snaga koja je ovu osamdesetrogodišnjakinju održavala u životu.

- Uspela sam da opstanem i posle dve operacije i posle korone. Sada ne znam kako ću bez mog Saše – ispričala je ova starica.

Na sahrani, skrhana od bola, Vida je jedva i stajala. Dugačka kolona, u kojoj je najviše bilo mladih, prijatelja Sašinih sinova, sa vencima u rukama krenula je do porodičnog groba. U njemu je pre pet godina sahranjena Ognjenova, Ilijina i Novakova majka Aleksandra. Preminula je u 44. godini života od posledica moždanog udara. Borila se desetak dana nakon pada u komu, ali nije izdržala.

- Težak je to bio udarac za Sašu. Ali, uspeo je da se izbori i da sačuva sinove od ulice. Svi su odlični đaci. Sada će sav teret pasti na najstarijeg Ognjena. Uz pomoće bake i deke, Aleksandrinih roditelja. Očekujem da se šira zajednica uključi, i pomogne im – ispričao jedan od Sašinih komšija.

U akciju pomoći Kostadinovićima, uključila se i dijaspora. Do sada je skupljeno više do 3.700 dolara i nastavlja se. Akciju prikupljanja je pokrenuo nekadašnji meštanin Batočine i iseljenik Nenad Dobričić koji godinama živi i radi u Americi.

Mladić D. J. osumnjičen da je izazvao nesreću u kojoj je poginuo samohrani otac Saša Kostadinović iz Batočine, navodno je zaspao za volanom. Podsetimo, nesreća se dogodila u sredu u ranim jutarnjim satima, a D. J. je uhapšen. On se, navodno, u vreme nesreće vraćao sa posla, iz treće smene. Priča se da je zaspao, noga mu je pala na papučicu gasa, izgubio je kontrolu i udario Kostadinovića.

- Dolazio je kod nas njegov otac, dan pre sahrane. Rekao nam je da je zaspao. Navodno je spojio nekoliko trećih smena za redom. I umor ga je na kraju stigao. Ali, zbog toga, nažalost, stradao je naš Saša. Nema opravdanja – rekao je njegov tast.

Kurir.rs/blic

Bonus video:

00:22

DETALJI STRAVIČNE NESREĆE NA PANČEVCU: Pešak pao na limeni krov, probio ga i poginuo na mestu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track