MAKRO ŠIŠKICA BIO AKTIVAN NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Redovno objavljivao fotke čime se bavi, niko nije sumnjao DA BAŠ OVO KRIJE (FOTO)
Foto: Shutterstock, privatna arhiva

MAKRO ŠIŠKICA BIO AKTIVAN NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Redovno objavljivao fotke čime se bavi, niko nije sumnjao DA BAŠ OVO KRIJE (FOTO)

Crna Hronika -

Smederevac Ljubiša Vasić (55), poznati makro zvani "prva frizura Srbije" ili "šiškica" u čijim prostorijima je nađeno 15 egzotičnih životinja za koje nema dokumentaciju, na društvenoj mreži često je objavljivao fotografije i snimke životinja.

Podsetimo, policija u Smederevu je u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom kod Vasića, koji je u pritvoru zbog krivičnog dela trgovine ljudima, pronašla između ostalog majmune, aligatore i pitone. Njemu se na teret stavlja da je izvršio krivično delo uništenje, oštećenje, iznošenje u inostranstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra.

Ljubiša Vasić
foto: Shutterstock, Printscreen/Facebook

Vasić je na društvenoj mreži Fejsbuk skoro svakodnevno kačio snimke i fotografije svojih životinja koje ima u Pet šopu, koji je kako saznajemo, u njegovom vlasništvu.

- Prelepe šumske kornjače. Izuzetni pitomi i lepi afrički patuljasti ježevi. Veliki izbor prelepih čileanskih veverica. Veliki izbor prelepih tigrica, ali i činčila - stoji u brojnim objavama Vasića na pomenutoj društvenoj mreži.

1 / 4 Foto: Facebook

Naš sagovornik kaže i da za sada nije poznato kako je Vasić nabavljao životinje, ali za njih kako je do sada utvrđeno nije imao potrebnu dokumentaciju.

- Da Vasić drži nezakonito životinje, došlo se operativnim saznanjima tokom redovne kontrole dve akcije policije, gde je u prostorijama njegovog noćnog kluba i prodavnice Pet šopa otkriveno da drži nezakonito životinje koje su nađene da žive u nehumanim i lošim uslovima - kaže sagovornik i dodaje da se utvrđuju svi detalji ove istrage.

Ljubiša Vasić
foto: Facebook

Podsetimo, inspektori kriminalističke policije su u njegovoj kući pronašli četiri mrežasta pitona, loptastog pitona, četiri guštera "nilski varan", guštera "savanski varan", američkog aligatora, burmanskog pitona, bou konstriktor, sant bou i majmuna "marmozet". Sve životinje su oduzete i predate Republičkoj veterinarskoj inspekciji, dok će protiv osumnjičenog krivična prijava biti podneta Osnovnom javnom tužilaštvu u redovnom postupku.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track