Rasturao falsifkovane dinare po crkvama i manastirima

Smederevo

Rasturao falsifkovane dinare po crkvama i manastirima

Crna Hronika -
Najčešća "meta" bile su mu prodavnice suvenira u sklopu crkava i manastira, gde je koristio okolnost da suvenire prodaju uglavnom starije ženske osobe, slabijeg vida, navodi policija

SMEDEREVO - Policija u Smederevu uhapsila je B.Š. (28) iz Bečeja zbog sumnje da je pustio u opticaj 18 falsifikovanih novčanica od 5.000 dinara.

Policija u saopštenju navodi da je on osumnjičen daje tokom jula i avgusta, od poznatog lica nabavljao falsifikovane novčanice od 5.000 dinara, različitih serijskih brojeva i puštao ih u promet na teritoriji Smederevske Palanke, Smedereva, Čačka, Iriga, Rume, Inđije i Beograda.

Najčešća "meta" bile su mu prodavnice suvenira u sklopu crkava i manastira, gde je koristio okolnost da suvenire prodaju uglavnom starije ženske osobe, slabijeg vida, navodi policija.

Kako se dodaje, obično je kupovao brojanice, ikonice, kalendare i slične predmete manje novčane vrednosti, koje je plaćao falsifikovanim novčanicama, a sve u cilju da za kusur dobije pravi novac.

Dešavalo se da na jednom mestu "usitni" i po tri novčanice, a samo na Iriškom vencu je, u pet manastira, uspeo da pusti u promet deset lažnih novčanica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track