01:08

LALIĆ OTKRIO DETALJE VEZANE ZA ATENTAT NA VUČIĆA! Zastrašujuć arsenal naoružanja: Snajperi i raketni bacači za blindirana vozila!

kurir tv

OTKRIVENI DETALJI VEZANI ZA ATENTAT NA VUČIĆA! Zastrašujući arsenal naoružanja: Snajperi i raketni bacači za blindirana vozila!

Crna Hronika -

Srđan Lalić, optuženi svedok u suđenju klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, otkrio je do sada nepoznate detalje o svim zločinima i ubistvima koje su počinili.

Žarko Popović, Rajko Nedić
foto: Kurir televizija

Lalić je javno ispričao i kako su planirali da likvidiraju predsednika Srbije Aleksndra Vučića jer je objavio rat mafiji, a to je od njih tražio Radoje Zvicer, odbegli vođa kavačkog klana.

- Zvicer je obezbedio 5 miliona evra za svrgavanje političke vlasti u Srbiji, zatim i da se dovede neko ko bi radio u interesu klana. Kao najveću pretnju videli su predsednika i to posle objave rata mafiji u čemu su se prepoznali. Kao pomen za krajnje rešenje je bilo reči o atentatu - otkrio je Lalić

Gosti Usijanja koji su obrazložili ove tvrdnje bili su Žarko Popović, nekadašnji načelnik odeljenja za krvne delikte i Rajko Nedić, odgovornik urednik Kurira.

Rajko Nedić se osvrnuo na reči Lalića, kao i to da je klan smatrao da je jači od države.

Rajko Nedić
foto: Kurir televizija

- Lalić je u svom detaljnom izlaganju koje je trajalo nekoliko sati ispričao šta se sve dešavalo, a u jednom trenutku se dohvatio odlaska Belivuka i Miljkovića u Crnu Goru, gde su oni izneli svoje impresije činjenicom da kavački i škaljarski klan imaju veliku podršku države. Došli su na ideju da u Srbiji postave ljude koji će ih podržavati i onda je napomenuo tu smelu i šokantnu tvrdnju da je izdvojio 5 miliona evra, ne samo na atentat, već i na nemire koji bi došli u slučaju da se članovi grupe hapse, oni su smatrali da su jači od države, kao zemunski klan svojevremeno - rekao je Nedić.

Žarko Popović se osvrnuo na artiljeriju koju je klan posedovao, kao i to da je za tu vrstu oružija potrebna ozbiljna obuka.

Žarko Popović
foto: Kurir televizija

- Ja bih podsetio na onaj momenat kada je pronađena ogromna količina oružija na stadionu Partizana. Nije to oružije kao oružije, tu je bilo nekoliko kvalitetnih snajperskih pušaka najmodernije proizvodnje sa odličnom optikom. Problem je što za takve puške moraš da budeš dobro obučen, najmanje 100 metaka moraš ispaliti da bi mogao da kažeš da umeš da gađaš iz snajperske puške - rekao je Popović pa nastavio:

- Zatim, ono što je interesantno, nađeni su RPG raketni bacači, koji u urbanim uslovima mogu da se koriste za uništavanje blindiranih vozila i puško-mitraljezi kalibra 27mm koji probijaju civilne blinde. Neko mora da istraži kako i odakle je to kupljeno i da se obrazloži čemu takva vrsta oružija.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

05:36

BELIVUK I MILJKOVIĆ PRETNJAMA SABOTIRAJU SUĐENJE? Advokat prokomentarisao ceo proces: NE POSTOJI ČOVEK IMUN NA TAKVE PRETNJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja