ŠOK INTERVJU ROĐAKA UBIJENOG ŠEFA ZEMUNSKOG KLANA! Progovorio o Spasojevićevim milionima, Legiji, Arkanu, otmicama...
Foto: Printscreen YT, EPA, Privatna Arhiva

otvoreno

ŠOK INTERVJU ROĐAKA UBIJENOG ŠEFA ZEMUNSKOG KLANA! Progovorio o Spasojevićevim milionima, Legiji, Arkanu, otmicama...

Crna Hronika -

Zoran Savić, ili kako ga svi znaju pod nadimkom Zoki Švica, trostruki prvak Švajcarske u ful kontaktu, ispričao je kako se družio sa Miloradom Lukovićem Legijom, Željkom Ražnatovićem Arkanom. Prvi put objašnjava gde su pare Dušana Spasojevića Šiptara, Mileta Lukovića Kuma i ostalih "zemunaca" i šta je bilo sa misterioznim hotelskim kompleksom u Španiji.

"Raka Dilinger Stanišić, Nikola Zečević i Željko Ražnatović Arkan su 1989. u hotelu Dubrovnik u Zagrebu uzeli na kocki 3,5 miliona dolara. Željka su predstavili kao sina nekog grčkog brodovlasnika. A s druge strane su bili Italijani. A Nikola i Raka su sve organizovali. Željko je sa parama otišao za Beograd. Nikola i Dilinger su nastavili da kockaju. I na kraju su sve izgubili. S druge strane, Željko je svoje pare investirao", kaže Savić za "Otisak".

Govoreći o Dušanu Spasojeviću kaže kako su njih dvojica familija.

"Ja sam familija sa Dušanom Spasojevićem. Moj rođeni teča je njegovom ocu ujak. Dušan me je baš poštovao. Čeda Jovanović je non stop dolazio u Šilerovu. Nikad nisam hteo da kontaktiram sa njim. Dušan je hteo milion puta da nas upozna ali ja nisam želeo. Nema potrebe za tim. Dolazili su pored Čede i određena gospoda iz MUP. Dušan je bio ubeđen da je jači od države. A u to su ga ubedili ljudi koji su bili oko njega.

Kad je bila Sablja ja nisam dolazio sedam meseci ovde jer sam imao slike sa Dušanom. I sad imam fotografije sa njim u telefonu. Bio sam baš blizak sa njima. Slušao sam svašta kad dođem kod njih. E sad za te otmice… Znate ja sam bio mnogo dobar sa Lepom Brenom. Pričali su da su Zemunci oteli njenog sina. Imam ja slike sa Brenom. I za Miškovića sam slušao sve i svašta", rekao je on.

Zoran Savić
foto: printscreen YT

Napominje kako nikada nije video ni Čedu, ni Kuma da su pred njim šmrkali.

"Za Dušana Spasojevića 99 posto garantujem da nije koristio drogu. Inače Dušan je sve u Šilerovoj snimao. Sve je bilo pod kamerama. Švajcarski specijalci su mi jednom uspali u stan tražeći kasete iz Šilerove. I pokupili su moje kasete koje sam imeo misleći da su to one iz Šilerove. A u stvari sam ja to snimao kad sam imao neke avanture sa ženama.

Za Milorada Ulemeka Legiju kaže da je gospodin.

"Jednom prilikom sedimo, a ispred njega tri telefona. Krene da zvoni jedan, pa drugi pa treći. A Legija uzme pa sve te telefone u kantu. Ja ga pitao je l’ mogu da ih uzmem, ma kaže uzmi sve. Pitao me Dušan šta ću sa njima. Ja samo posle povadio kartice, jedan od njih dao ćaletu", rekao je Savić.

Na direktno pitanje - ko je uzeo pare od Zemunskog klana - Savić kaže:

"Nema ko je uzeo pare, pare su bile kod Bagzija. Kod njega je bilo 14-15 miliona." Inače, prema njegovim rečima, Spasojevića su prijatelji nagovarali da kupi hotel u Španiji.

"I taj jedan što smo gledali je koštao 16 miliona ali bi ga dobio za 14. Međutim Dušan nije hteo da rizikuje. Nije verovao nikome", rekao je Savić.

Kaže kako ne zna zašto je Spasojević imao toliko poverenje u Bagzija da mu ostavi toliki novac na čuvanje.

Zoran Savić
foto: printscreen YT

"Ne znam gde je tih 15 miliona. Negde su investirani. Skoro sam se video sa Bagzijem. Nije me prepoznao. Videli smo se u jednom hotelu na Altini. Prvo nisam hteo ništa da mu kažem, ali posle sam mu rekao ko sam", kaže Savić.

Napominje kako je žalosno kako su Spasojević i Luković završili, što nije bilo neko suđenje.

"Ali verujem da su sve to završile neke velike službe. Inače prvi pokušaj atentata na Đinđića kad je kao Bagzi kamionom hteo da ga udari, ja sam tad došao iz Švajcarske i otišao kod Dušana. Ali nikog od njih nije bilo tamo. Samo ovi iz obezbeđenja. Dušan mi se poveravao za neke stvari, ali neke priče nisam ni smeo da slušam.

Ne znam da li se kajao za neke stvari ali nije spavao mirno. Sećam se zove me neka prijateljica i ja se zezam i kažem kako idem u Španiju da kupim hotel. I onda me on pita – jesi li nekome pričao da idemo u Španiju?! Nemoj slučajno da si pričao nekome. Spasojević mi je govorio da želi da postane načelnik policije. Ja sam mislio da se zeza ali ne znam šta mu je bilo u glavi", rekao je Savić.

Intervju možete pogledati ovde:

https://www.youtube.com/watch?v=SLTVjEJOH8o&t=1830s

Kurir.rs/Mondo

Bonus video:

01:11

GRADONAČELNIK NOVOG SADA MILOŠ VUČEVIĆ: Kriminalna grupa Velje Nevolje pretila je da nadmaši Zemunski klan (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track