ŽABAC PRETUKAO ČOVEKA KOJI JE SUTRADAN PREMINUO: Odloženo suđenje, Tubić nesposoban da se brani?
Foto: Youtube Printscreen

suđenje

ŽABAC PRETUKAO ČOVEKA KOJI JE SUTRADAN PREMINUO: Odloženo suđenje, Tubić nesposoban da se brani?

Crna Hronika -

Suđenje Nebojši Tubiću Žapcu, po optužbi da je teško telesno povredio investitora Spasoja Milićevića koji je kasnije preminuo, odloženo je na neodređeno vreme zbog promene postupajuće sudije.

Kako saznajemo, sudsko psihijatrijsko veštačenje koje je povereno Kliničkom centru Vojvodine odredilo je da je Žabac sposoban da prati suđenje, međutim njegova odbrana nije saglasna sa odlukom da je njihov branjenik uračunljiv.

- Odbrana smatra da ovakvo mišljenje nije održivo i svakako ćemo zahtevati novo veštačenje. Veštaci su dali kontradiktoran nalaz, te tako u svom mišljenju navode da je sposobnost praćenja toka postupka i sposobnost adekvatnog samostalnog vršenja svoje odrbane značajno i trajno kompromitovano - kaže Tubićev advokat Luka Labus za Kurir i dodaje:

- S druge strane navode da okrivljeni ne može da učestvuje u postupku bez branioca, a što zbog visine zaprećene kazne nije ni moguće. Veštaci u mišljenju kombinuju pravne i medicinske institute, izvode pogrešan zaključak, potpuno zanemarujući realno zdravstveno stanje Tubića koje je trajno narušeno, a što je sve dokumentovano nalazima lekara specijaliste.

Sceniranje, Vanja Bulić, Mladen Radulović, Nebojša Tubić Žabac, Emisija
foto: Kurir TV

Labus objašnjava da, ukoliko mu je sposobnost adekvatnog samostalnog vršenja svoje odrbane značajno i trajno kompromitovano on odbranu ne može da vrši ni sa braniocem, a teoretski, ni bez njega.

- Odbrana će insistirati na kontrolnom veštačenju - zaključuje Labus.

Podsetimo, Tubić se sumnjiči da je 7. novembra 2017. godine na parkingu na Bulevaru despota Stefana 9 u Novom Sadu, sada pokojnom Spasoju Miličeviću, inače vlasniku zanatske građevinske radnje „Kondor“ , naneo teške povrede sa smrtnom posledicom.

Miličeviću su, naime, nanete višestruke povrede drvenom letvom. Polomljena su mu rebra, nos i povređeno uvo, a dan kasnije nesrećni čovek je preminuo u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodina jer mu je, kako je utvrđeno obudkcijom, stalo srce.

(Kurir.rs/D.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track