MAĐARSKA POLICIJA SE ŠOKIRALA KAO JE SRBINU OTVORILA AUTO: Izazvao saobraćajku u Mađarskoj a onda se tek videlo šta ima u kolima
Ilustracija, Foto: Profimedia

MAĐARSKA POLICIJA SE ŠOKIRALA KAO JE SRBINU OTVORILA AUTO: Izazvao saobraćajku u Mađarskoj a onda se tek videlo šta ima u kolima

Crna Hronika -

SUBOTICA - Krijumčar iz Srbije (27) koji je u automobilu prevozio 13 ilegalnih migranata, izazvao je saobraćajnu nesreću i sudario se sa dva vozila na železničkom prelazu u Madjarskoj.

Na osnovu informacija Pečujskog odeljenja policije za vanredne situacije, policija je juče na periferiji Hedješhaloma, preduzela mere protiv vozača automobila austrijskih tablica i stranih državljana koje je prevozio.

Pre nego što je zaustavljen, automobil je zaobišao kolonu automobila na železničkom prelazu uprkos postavljenom znaku zabrane, pri čemu je naleteo na dva putnička automobila.

U udesu nije bilo povređenih.

Policija je u automobilu srpskog vozača zatekla 13 migranata, za koje je rečeno da su državljani Avganistana, a koji nisu mogli da dokažu svoj identitet i nisu imali dozvolu za legalan boravak u Madjarskoj.

Kako je navedeno, migranti se nakon saslušanja vraćaju nazad do privremene bezbednosne granice, u skladu s mađarskim zakonima.

Protiv vozača biće pokrenut postupak zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovina ljudima.

U Madjarskoj je za krivično delo trgovina ljudima zaprećena kazna od godine do pet godina u tzv. osnovnom slučaju, a u klasifikovanom slučaju od pet do 15 godina.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track