MARJANOVIĆ POSLE UBISTVA SAKRIO KRVAVU JAKNU I PRAO PATIKE! Sud utvrdio kako se udovac rešavao tragova zločina! ŠOKANTNO
Foto: Zorana Jevtić, Aleksandar Jovanović Cile, Privatna Arhiva

presuda napisana na 698 strana

MARJANOVIĆ POSLE UBISTVA SAKRIO KRVAVU JAKNU I PRAO PATIKE! Sud utvrdio kako se udovac rešavao tragova zločina! ŠOKANTNO

Crna Hronika -

U obrazloženju presude u koju je Kurir imao uvid, a kojom je Marjanović osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva žene, navodi se da je on imao dovoljno vremena da se reši tragova zločina

U presudi Višeg suda u Beogradu, kojom je Zoran Marjanović osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge Jelene, kao jedan od ključnih dokaza navode se njegove oprane patike, ali i crna jakna, koja nikada nije pronađena!

Sudija Jelena Škulić, koja je potpisala presudu na 698 strana, između ostalog navodi da se na slikama koje su mediji snimili u noći potrage za Jelenom vidi Zoran u blatnjavim patikama, koje su, kada ih je sutradan policija oduzela, bile čiste.

Zoran na nasipu u vreme potrage
Zoran na nasipu u vreme potragefoto: Damir Dervišagić

- Patike optuženog na dan Jeleninog ubistva poseduju znatnu količinu blata i prašine, naročito u predelu đona s bočnih strana i naročito u predelu đona sa zadnjih strana, a što nije stanje ovih patika sutradan, kada ih je policija oduzela - navodi se u presudi u koju je Kurir imao uvid.

Sud zaključuje i da je Zoran, s obzirom na to da je policija patike od njega oduzela narednog dana između 19 i 19.15, "imao sasvim dovoljno vremena i mogućnosti za njihovo čišćenje i uklanjanje tragova blata i prašine".

Rijaliti

Ušao u "Zadrugu" umesto da traga za ubicom

Nakon Jeleninog nestanka, sud u presudi podseća da je Zoran Marjanović davao izjave za medije, a nakon pronalaska njenog tela čak je ušao u rijaliti "Zadruga". Prema oceni suda, takvo njegovo ponašanje ne ukazuje na to da je on u istinskoj žalosti, besan i rezigniran zbog "nepronalaska pravog ubice voljene supruge, majke svog deteta".

- Iz nalaza veštaka o načinu na koji je Jelena ubijena proizilazi da je ubica imao jake emocije prema oštećenoj, jasno je da je odnos između ubice i Jelene bio ličan i da smrt nije posledica neplaniranog, slučajnog, iznenadnog susreta s neznancem.

Međutim, ako optuženi Marjanović ne zna ko je ubica i ne zna razlog zbog kog je Jelena ubijena, kako je moguće da do danas nije preduzeo ništa kako bi bar pokušao da otkrije i sazna šta se dogodilo - navodi se u presudi i dodaje da "njegov ulazak i boravak u rijaliti-šouu u trenutku kada nadležni organi čine sve da otkriju i uhapse ubicu nikako se ne može tumačiti, shvatiti, doživeti kao njegova "želja da pomogne da se ubica pronađe", tako što boravi u televizijskom formatu namenjenom zabavi određenog kruga ljudi.

Kako je Kurir pisao, kao jedan od ključnih dokaza sud je naveo i blato na Zoranovim pantalonama, navodeći da je identično onom na mestu ubistva Jelene Marjanović. Sud je podsetio da je Zoran bio izričit i da je ponavljao da nije silazio ka kanalu i mestu na kom je leš nađen.

Zoran Marjanović
foto: Zorana Jevtić

- Evidentno je za sud da je Marjanović glumio zabrinutost za suprugu i da je na taj način računao da će sa sebe otkloniti sumnju, pa blatnjavost pantalona ili nije blagovremeno uočio ili je tada smatrao nebitnim - navodi se u presudi i dodaje da je Zoran jedini koji je te večeri imao blato na pantalonama, iako su i drugi ljudi učestvovali u potrazi.

Odbrana

Rok od 15 dana za žalbu

Odbrana Zorana Marjanovića ima rok od 15 dana da se žali na presudu od trenutka kada je prime. Podsetimo, branioci su još posle izricanja presude najavili da će se žaliti Apelacionom sudu.

Sud potom navodi i da je upoređivanjem iskaza svedoka, optuženog, kao i fotografija s mesta nestanka tokom potrage utvrđeno da je osuđeni suprug pevačice "Granda" promenio jaknu, odnosno da je posle zločina imao dovoljno vremena da odbaci sve što je smatrao da može da ga dovede u vezu sa ubistvom, uključujući i okrvavljenu jaknu, koja je "po svemu sudeći odbačena".

- Svedoci su ga na licu mesta videli u dugačkoj crnoj jakni ispod pojasa, a malo iznad kolena. Jaknu u kojoj je Marjanović bio te večeri tokom potrage i koja je sutra oduzeta od njega, a na kojoj nema tragova krvi, on nije imao u trenutku nestanka Jelene. Jakna, kao ni metalni predmet kojim je Jelena ubijena, nikada nisu pronađeni - zaključuje sud.

Kurir.rs/ Jelena Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track