JOŠ OČEKUJEMO DA SE NASMEJANA POJAVI U UČIONICI: Drugari nastradale devojčice (17) balonima obojili nebo iznad Čačka u ljubičasto
Foto: RINA

tragedija

JOŠ OČEKUJEMO DA SE NASMEJANA POJAVI U UČIONICI: Drugari nastradale devojčice (17) balonima obojili nebo iznad Čačka u ljubičasto

Crna Hronika -

Tužna slika poslata je danas sa Gradskog trga u Čačku kada je u znak prerano nastradale učenice gimnazije, S.M, u nebo poletelo na desetine ljubičastih balona. Prijatelji i profesori još uvek ne mogu da veruju da je više nema među njima, i da se sa svojim prepoznatljivim osmehom neće pojaviti u učionici.

Čačak, Sara Marković, baloni
foto: RINA

"Još uvek nismo svesni šta se desilo, dugo će vremena proći da ovu ranu zalečimo jer smo izgubili dobru osobu i divnog prijatelja. Svaki put kada profesor prozove one koji nisu došli na čas, očekujemo da će se ona pojaviti na vratima učionice i jednoga dana doći. Zajedno smo provodili vreme ne samo na odmorima, već i na izletima i ekskurzijama", kazao je za RINU njen drug iz učionice A.V.

Čačak, Sara Marković, baloni
foto: RINA

Kako kažu bila je vesela i puna života, a samo nekoliko dana pre tragedije vratili su se sa zajedničke ekskurzije.

"Ko je prisustvovao komemoraciji mogao je da čuje pesmu koju je napisala ona, a čuvala je među slikama sa svim drugarima gde smo bili nasmejani, jer je ona želela da nas takve pamti. Ona je bila prava umetnica, a osim talenta za pisanje, fantastično je i crtala. Njeni stihovi će zauvek ostati urezani u pamćenju svih nas koji smo je voleli i volećemo zauvek", dodao je Andrija.

Čačak, Sara Marković, baloni
foto: RINA

S.M. imala je 17 godina, bila je odličan đak, a sa školskih takmičenja donela je mnoge nagrada.

Čačak, Sara Marković, baloni
foto: RINA

Prema zvaničnim podacima dobijenim u policiji, izvršila je samoubistvo skokom sa petog sprata stambene zgrade u Čačku.

01:19

Ljubičasti baloni iznad Čačka za nastradalu drugaricu

SOS telefon za pomoć

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track