KRVAVI 26. NOVEMBAR! 3 UBISTVA U 1 DANU Drago izrešetan iz auta u pokretu, Srđana ubili pred ćerkom, a Ivana na odsluženju kazne
Drago Božović, Foto: Privatna Arhiva

pre 4 godine

KRVAVI 26. NOVEMBAR! 3 UBISTVA U 1 DANU Drago izrešetan iz auta u pokretu, Srđana ubili pred ćerkom, a Ivana na odsluženju kazne

Crna Hronika -

Taj 26. novembar 2018. ostao je zapisan kao najkrvaviji dan u Srbiji, jer su se na današnji dan pre četiri godine dogodila tri ubistva. Likvidirani su Drago Božović (20) u Beogradu, Srđan Aleksić (38) u Pirotu i Ivan Ilić (41) u Nišu.

DRAGO BOŽOVIĆ

Drago Božović, mladi student iz Crne Gore, upucan je sa više hitaca u beogradskom naselju Bežanijska kosa u blizini vrtića.

Zvanična verzija surove likvidacije na Bežaniji kaže da je na Podgoričanina pucano iz automobila u pokretu. Hitna pomoć prevezla ga je u Zemunsku bolnicu u kojoj je preminuo četiri dana kasnije.

Postoji indicija da je Vladimir Popović Pop, koji je likvidiran 1. decembra 2018. godine, povezan sa ubistvom mladog Božovića pet dana ranije. Nekoliko sati pošto je Drago preminuo, na meti ubica našao se i sam Popović.

SRĐAN ALEKSIĆ

Srđan Aleksić je ubijen na parkingu nedaleko od centra Pirota, u večernjim satima dok je sa ćerkom (12) izlazio iz svog "BMV", na parkingu u Takovskoj ulici. Nepoznati napadači su otvorili vatru na njega i naneli mu teške povrede od kojih je preminuo na licu mesta. Devojčica je, srećom, prošla je bez povreda.

Srđan je, prema pisanju medija, pre nekoliko godina izašao iz zatvora u kome je služio kaznu zbog učešća u ubistvu pirotskog ugostitelja Dejana Ilića - on je 2005. izgoreo u automobilu koji je zapaljen molotovljevim koktelom. Aleksić je bio osuđen na devet i po godina zatvora zbog podstrekavanja na ovo ubistvo.

On je iza sebe ostavio suprugu i troje dece, a do danas počinioci njegovog ubistva nisu pronađeni.

IVAN ILIĆ

Ivan Ilić je bio na služenju zatvorske kazne u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu kada je ubijen. Nepoznati ubica pucao je oko pola dva popodne u Ilića nedaleko od centra Niša, kod ulaza u Tvrđavu, na mestu gde je ubijen, prema nezvaničnim informacijama, zajedno sa ostalim osuđenicima je uređivao zelene površine.

Automobil za koji se sumnja da su koristile Ilićeve ubice pronađen je zapaljen u niškom naselju Donji Komren. Prema pisanju medija, bio je pripadnik jagodinske grupe, koja je osuđena na višegodišnje kazne zbog šverca kokaina u Srbiji i evropskim državama.

Za ubistvo Jagodinca još uvek niko nije odgovarao.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track