PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ŠLJUKINOG TELOHRANITELJA: Tukao se ispred restorana, a posle ranio mladića
Foto: Privatna Arhivać, Kurir /J.M.

Više javno tužilaštvo u Beogradu

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ŠLJUKINOG TELOHRANITELJA: Tukao se ispred restorana, a posle ranio mladića

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Velibora Ćirovića (50), nekadašnji telohranitelj ubijenog vođe zvezdarskog klana Sredoja Šljukića Šljuke, zbog sumnje da je 3. jula, nakon verbalnog i fizičkog sukoba sa više osoba na jednom splavu na Novom Beogradu, ispalio jedan hitac iz vatrenog oružja i Vladimira S. (33).

Veliboru Ćirović se na teret stavlja krivično delo teška telesna povreda u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

velibor ćirović
velibor ćirovićfoto: Privatna Arhiva

- Do ovog sukoba, kako se sumnja, došlo je dva sata posle ponoći 3. jula, kada su Velibor Ć. i Z.P. koji je sa njim bio u društvu najpre došli u verbalni, a potom i fizički sukob sa četvoricom drugih gostiju na splavu - stoji u saopštenju tužilaštva i dodaju:

- U jednom trenutku je Velibor Ć. izvadio pištolj i ispalio projektil u pravcu Vladimira S. i naneo mu tešku telesnu povredu. Potom je Vladimir S. oborio okrivljenog na pod i počeo da ga udara u nameri da mu oduzme vatreno oružje.

šljuka i mesto pucnajve na novom beogradu
šljuka i mesto pucnajve na novom beogradufoto: Kurir/J.M., Privatna Arhiva

Velibor Ć. je takođe zadobio teške povrede u ovom sukobu.

Podsećamo, da su ostali okrivljeni iz ovog postupka zaključili sporazume o priznaju krivičnog dela sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, koje je presudom od 15. septembra potvrdio sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu.

Vladimir Lj, Nebojša Z, Vladimir S. i Borislav S. su 12. septembra zaključili sporazume o priznanju krivičnog dela Nasilničko ponašanje na osnovu kojih su osudjeni na po godinu dana kućnog zatvora.

Podsetimo, kako je Kurir ranije pisao, Velibor Ćirović je pokušao da ubije gosta ispred jednog restorana na Novom Beogradu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track