Najnovije vesti

SVAKI DAN ZVAO POLICAJCE, PA POBEGAO IZ ZATVORA Popeo se uz zid i preskočio ogradu, sad osuđen na 15 godina! EVO KO JE ČOVEK MAČKA
Foto: Printscreen Prva TV, Privatna arhiva

SAMO ŠTO JE ODLEŽAO VRATIO SE IZA REŠETAKA

SVAKI DAN ZVAO POLICAJCE, PA POBEGAO IZ ZATVORA Popeo se uz zid i preskočio ogradu, sad osuđen na 15 godina! EVO KO JE ČOVEK MAČKA

Crna Hronika

Alan Cigler, zvani Čovek-mačka osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na 15 godina zatvora jer je učestvovao u ubistvu Nebojše Markovića, kada je vozio plaćenog ubicu Čabu Dera 5. januara 2019. godine na Banovom brdu.

Naime, da podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu žaliće se na presudu Višeg suda. Tužilaštvo je zadovoljno što je sud prihvatio kvalifikaciju krivičnog dela iz optužnice i Ciglera osudio za krivično delo teško ubistvo, ali nije zadovoljno visinom izrečene kazne, te će žalbom od Apelacionog suda tražiti da se presuda preinači i okrivljenom izrekne zatvorska kazna u dužem trajanju.

alan cigler, saradnik čabe dera
alan cigler, saradnik čabe derafoto: Privatna Arhiva

Pajtos i sardnik plaćenog ubice Čabe Dera, zvanog nasmejani ubica svoj čuveni nadimak Čovek-mačka zaslužio je nakon spektakularnog beksta iz subotičkog zatvora. Tokom šetnje u dvorištu subotičkog zatvora, Alen je rešio da pobegne, i to, tako reći, pred očima svih.

- On se zaleteo kroz dvorište, uzverao se nekako uza zid kao mačka, i ušao u jednu od kancelarija na čijem prozoru nije bilo rešetaka. Prošao je kroz hodnik, i iskočio sa druge strane na ulicu, i pobegao - ispričao je svojevremeno jedan svedok njegovog bekstva.

nebojša marković i čaba der
nebojša marković i čaba derfoto: Printscreen, Printscreen Facebook

Posle bekstva iz Okružnog zatvora u Subotici, Uprava za izvršenje zavodskih sankcija, pooštrila je mere kako bi se sprečila buduća bekstva zatvorenika. Na zidove svih zatvora u Srbiji postavljen je dodatni metar bodljikave i žilet žice kako nikome više ne bi uspelo ono što je Alen uradio - da usred dana preskoči zid.

Alen Cigler je, podsetimo, od malena bio u sukobu sa zakonom. Još kao maloletnik je završio u KPD Kruševac. I odatle je pobegao zajedno sa saučesnikom. Onda je počeo da hara Suboticom.

- Počinio je niz razbojništva. Policija je uspela da identifikuje njega i saučesnika, i počela je potera. Cigler je skoro svakog dana zvao policajce, ako da je želeo da im se naruga, i da bude u centru pažnje. Njegov saučesnik je uhapšen, ali je Cigler uspeo da pobegne policajcima pred nosem - podseća sagovornik.

Na kraju je uhvaćen i poslat u zatvor u Subotici, ali ni tamo se nije dugo zadržao zahvaljujući bekstvu. Cigler je izmicao policajcima, sve dok, na kraju, nije bio ranjen.

Alan Cigler se u maju ove godine na suđenju onesvestio i to za govornicom u Višem sudu u Beogradu.

- Nije mi dobro, muka mi je - jedva je uspeo tada da progovori Cigler, a zatim je počeo da se tresem i seo na stolicu, a je suđenje odloženo.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja