NOVA MISTERIJA U OKOLINI NIŠA! Žena pošla u njivu pa zatekla jeziv prizor kod železničke stanice, MEŠTANI U ŠOKU!
Foto: Nemanja Nikolić

užas

NOVA MISTERIJA U OKOLINI NIŠA! Žena pošla u njivu pa zatekla jeziv prizor kod železničke stanice, MEŠTANI U ŠOKU!

Crna Hronika -

Meštani Mezgraje kod Niša bili su šokirani prizorom koji su videli danas oko 16 u ataru svog sela. - Za sada možemo da potvrdimo da je leš nađen u selu Mezgraja. Ekipe su na terenu - rečeno je Kuriru u policiji.

Radi se o telu neidentifikovane muške osobe pronađeno nedaleko od tamošnje železničke stanice. Leš je pronašla meštanka i odmah alarmirala policiju. Prema prvim informacijama, smrt je najverovatnije nastupila možda i mesecima ranije jer su od leša ostale samo kosti. Meštanka kaže da je danas popodne krenula do svoje njive kako bi videla kako usevi napreduju.

„Uvek idem prugom jer mi je tako najlakše da stignem do njive ali je naišao voz pa sam sišla sa šina. Sa mnom je bio i moj pas koji je u jednom trenutku otrčao u žbunje pa sam ga izgubila iz vida. Krenula sam da ga potražim, gledala sam okolo kada sam ugledala ljudsku lobanju. Prišla sam da bolje pogledam, htela sam da budem sigurna o čemu se radi jer sam već odlučila da pozovem policiju, pa nisam želela da izazovem lažnu uzbunu. Ispostavilo se da sam bila u pravu, videla sam kompletan skelet, na njemu je bila odeća“, opisuje Mimica stravičan pronalazak.

Dodaje da iako živi relativno blizu mesta gde je čovek skončao, kako kaže, nije primetila ništa sumnjivo što bi moglo da rasvetli ovu misteriju.

„Priznajem, mnogo sam se uplašila, jedva sam se pribrala da pozovem policiju. Odvela sam ih do tog mesta i pokazala im telo. Zaista ne znam ništa više, iz Mezgraje niko nije nestao tako da taj čovek mora biti iz nekog drugog mesta. Čula sam nekog iz Hitne pomoći da je pomenuo da je jedan meštanin Popovca nestao u avgustu, da bi to možda mogao da bude on“, kazala je ova žiteljka Mezgraje.

Leš će biti upućen u Institut za sudsku medicinu radi obdukcije kojom će biti ustanovljen uzrok ali i okvirno vreme smrti. Takođe, procedura u takvim slučajevima je poređenje biloškog materijala nepoznatog leša sa uzorcima srodnika nestalih osoba kako bi eventualno došlo do identifikacije. Ovo je drugi kostur koji je pronađen u Nišu za manje od dva meseca. Krajem oktobra u ataru sela Pasi Poljana ratar Zvonko Milić je prilikom obavljanja jesenje setve, pronašao neidentifikovane kosti.

Nakon pronalaska skeleta, policija je uzela DNK od rodbine Slaviše Milića starog šezdesetak godina iz Ćurline, Svetislava Radojičića (82) iz Popovca i Nišlije Dragoljuba Božinovića (85) i biološki materijal dostavila stručnjacima niškog Instituta za sudsku medicinu radi poređenja sa onim iz kostura. Međutim, DNK analizom nije ustanovljeno poklapanje biološkog materijala sa onim uzetim od njihovih srodnika tako da je identitet tela otkrivenog u Pasi Poljani i dalje misterija.

Analizom kostiju ustanovljeno je jedino da smrt nije nastupila nasilno, a na vilici su otkriveni stomatološki radovi koji bi mogli da pomognu identifikaciji na osnovu zubnog kartona. Ono što policiji otežava posao je što na mestu pronalaska posmrtnih ostataka nije otkrivena nikakva dokumentacija, a od odeće nađene su samo pantalone braon boje.

Slaviša Milić, nestao je u novembru 2020. godine, Božinović 13. jula ove godine a dvadesetak dana kasnije izgubio se trag i Radojičiću. Njihova rodbina tražila je pomoć javnosti, policija je raspisala potragu za nestalim licima ali do danas nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi rasvetlili njihovu sudbinu.

Kurir.rs/M.S./Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track