PRIPADNIK KLANA VELJE NEVOLJE U RASTINOM SPOTU?! Reper snimao kadrove sa saradnikom Belivuka i Miljkovića JEDAN MU ČUVAO I LEĐA
Foto: Printscreen Youtube

ŠOKANTNO

PRIPADNIK KLANA VELJE NEVOLJE U RASTINOM SPOTU?! Reper snimao kadrove sa saradnikom Belivuka i Miljkovića JEDAN MU ČUVAO I LEĐA

Crna Hronika -

Reperi Stefan Đurić Rasta i Mihajlo Veruović Vojaž su zajedno s pevačem Darkom Lazićem objavili novi spot za pesmu "Pismo" u kome se pojavljuju neki od pripadnika klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su pušteni u oktobru da se brane sa slobode.

U pitanju je Vlado Georgiev koji je javnosti poznat kao Rastin nekadašnji menadžer. Ovo nije prvi put da se pripadnici klana dovode u vezu s reperom jer je Đurić i ranije povezivan s ljudima bliskim klanu, a postoje i njegove fotografije sa Nikolom Spasojevićem koji je priznao krivicu u slučaju ozloglašenog klana Velje Nevolje i Marka Mesara.

Rasta navodno među prijateljima ima ljude bliske Belivukovoj ekipi, ali nikad o tome ne priča u javnosti, niti ih bilo gde pominje, baš iz razloga da ga ne bi spajali s njima.

Rasta, Stefan Đurić Rasta
foto: Printscreen Youtube

- Rasta jeste blizak s nekim ljudima iz kriminalnog miljea, ali su radnje zbog kojih su padali drugačije. Poznaje mnogo krimosa, a za potrebe spota u kom se opisuje život iza rešetaka hteo je da se pojave akteri koji su robijali. Stefan je već bio iza rešetaka nakon što je kod njega pronađena veća količina marihuane, a potom i u stanu u kom živi - priča upućen izvor Republike.

1 / 1 Foto: Printscreen Youtube

Vlado Georgiev, koji je poznatiji kao Rastin menadžer, samo nakratko statira u novom spotu. Georgiev, koji je menjao ime, bio je reperov dugogodišnji prijatelj, a druženje je prekinulo njegov odlazak u zatvor.

Georgiev je inače pušten 21. oktobra da se brani sa slobode, a tada mu je izrečena i mera zabrane napuštanja grada. U opisu video-zapisa na Jutjubu nisu navedeni glumci, to jest, akteri spota, ali se spekuliše da je jedan od aktera upravo uhapšeni Belivukov saradnik.

RASTU OBEZBEĐIVAO SPASOJEVIĆ

Još jedan član ekipa Veljka Belivuka dovođen je u vezu s Rastom, a u pitanju je Nikola Spasojević. On je član kriminalne grupe koja se u zamenu za svedočenje protiv ozloglašenog kriminalnog klana dogovorila da dobije 14 godina zatvora.

Spasojević je s Rastom uslikan 2019, a pretpostavlja se da je tada bio njegovo obezbeđenje. Na fotografiji se vidi Spasojević koji prati pevača sve vreme dok odlaze na nastup.

Spasojević se prema optužnici tereti za učestvovanje u ubistvu Aleksandra Gligorijevića, koje se odigralo na surov način, a razlog je navodno bila osveta. Pored toga sumnjiči se za ubistvo Gorana Veličkovića Goksija jer su smatrali da pripada drugoj kriminalnoj grupi koja je pretnja za Belivuka.

Spasojević je takođe učestvovao i u ubistvu Gorana Mihajlovića koji je naknadno dodat na spisak žrtvi klana Belivuk-Miljković.

- Rasta je po izlasku iz zatvora bio u frci zbog hapšenja bivšeg menadžera i morao je da ide na saslušanja, a policija je morala da mu oduzme automobil na neko vreme. Sve je to bilo stresno za njega jer nije imao veze s celom situacijom. Zato ga nigde nije bilo. Nigde nije izlazio i viđao se s prijateljima i ćerkicom samo kad bi dolazili kod njega - objasnio je tada izvor.

U februaru prošle godine, podsetimo, ispred prostorija UKP i SBPOK u Makišu je tokom hapšenja osumnjičenih pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka dovezen i džip popularnog repera Stefana Đurića Raste.

Georgieva i njegovu suprugu Slađanu Sekulić tužilaštvo tereti da su bili pripadnici organizovane kriminalne grupe i da su Belivuku ustupili kuću u Tršiću radi pripreme krivičnih dela. Tužilaštvo ih još sumnjiči i da su iz iznajmljenog stana u Humskoj osmatrali da li je policija u blizini Partizanovog stadiona i javljali Veljku Belivuku.

(Kurir.rs/Republika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track