PUCNJAVA U LEPOSAVIĆU, POKUŠAJ FILMSKE PLJAČKE VOZILA NBS: S fantomkama iskočili iz saniteta, zapucali pa pobegli bez plena! VIDEO
Foto: Kosovo online printscreen

šok-scena usred dana

PUCNJAVA U LEPOSAVIĆU, POKUŠAJ FILMSKE PLJAČKE VOZILA NBS: S fantomkama iskočili iz saniteta, zapucali pa pobegli bez plena! VIDEO

Crna Hronika -

LEPOSAVIĆ - U Leposaviću, oko 11 časova, za sada nepoznati razbojnici pokušali su pljačku vozila za transport novca iz Službe za platni promet Narodne banke Srbije.

Dopisnik Kosovo onlajna javlja da su, prema rečima očevidaca, pljačkaši došli vozilom saniteta žute boje, kakav inače ne koriste medicinske službe na severu. Sve je izgledalo kao na filmu.

1 / 4 Foto: NBS

"Izašli su sa fantomkama na glavi i pokušali da opljačkaju vozilo s novcem. Pucali su na radnike obezbeđenja ali su im oni takođe uzvratili i uspeli da ih spreče u nameri da opljačkaju vozilo. Pljačkaši su potom brzo napustili lice mesta, a narod je vidno uznemiren masovno izašao na ulicu", rekao nam je jedan od prisutnih građana.

Nezvanično saznajemo da je radnik obezbeđenja zadobio lakše povrede i sanitetom prebačen da mu se ukaže pomoć.

Za napadačima se traga.

NBS: Neuspeo pokušaj oružane pljačke novca u Leposaviću

Narodna banka Srbije (NBS) je objavila da su danas oko 11.30 ispred zgrade NBS u Leposaviću nepoznata lica pokušala oružanu pljačku novca koji se transportuje za potrebe domaćih banaka na Кosovu.

Navedeno je da su bezbedni i zaposleni NBS i novac.U trenutku iznošenja novca iz transportnog vozila na šaltersko mesto NBS više napadača zapucalo je na radnike obezbeđenja firme "Henderson", koji su obezbeđivali vozilo kojim je dopremljen novac.

Radnici obezbeđenja "Hendersona", koji obezbeđuje transport novca na području Кosova, uzvratili su vatru, i u toj razmeni jedan od radnika zadobio je lakše povrede, posle čega je zdravstveno zbrinut.

Napadači su se posle neuspelog pokušaja pljačke razbežali, navela je NBS.

Kurir.rs/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja