ALEKSINA MAJKA TRAŽI PRAVDU ZA UBISTVO SINA: Razočarani smo, ali nećemo prestati da se borimo i nećemo odustati od optužnice
Foto: Printskrin/Instagram

skrhana

ALEKSINA MAJKA TRAŽI PRAVDU ZA UBISTVO SINA: Razočarani smo, ali nećemo prestati da se borimo i nećemo odustati od optužnice

Crna Hronika -

Viši sud u Nišu vratio je na dopunu optužnicu protiv osamnaestogodišnjaka Ognjena P. koji je uhapšen pod sumnjom da je 16. maja prošle godine udario Aleksinčanina Aleksu Stojmenovića (25) u restoranu "Oaza", a od čega je on preminuo.

Ovaj tragičan slučaj se dogodio na proslavi 18. rođendana njihove zajedničke drugarice, a Viši sud u Nišu je osam meseci nakon podizanja optužnice, istu vratio tužilaštvu na dopunu zbog, kako su između ostalog naveli, određenih kontradiktorsnosti i nejasnoća.

Aleksina porodica, a pre svega majka Dragana Nikolić kaže za Kurir da traži pravdu za svog sina.

- Novonastala situacija nas je dovela do velikog razočaranja. Razočarani smo u pravosuđe prvenstveno. Po nekim našim saznanjima su probijeni svi rokovi da se ovakva naredba donese. Zaista mi nije jasno šta se čekalo osam meseci i da li je zaista bilo potrebno osam meseci da se optužnica pročita, da je tek sada vrati na doradu. Mi nećemo prestati da se borimo, nećemo odustati od optužnice - rekla je Dragana za Kurir, skrhana bolom.

Aleksa Stojmenović, Aleksinac, ubistvo
foto: Printscreen/Instagram

- Nadamo se da će tužilaštvo uraditi kako je najbolje za ovaj slučaj. Nama je važno da se pravda donese, da se čuje istina i da se po pravdi presudi. Jedino što me boli da mi kao oštećena strana, nemamo prava ni na šta. Ni da nešto pitamo, ni da se žalimo, niti da znamo šta da se dešava. Možemo samo da dobijemo neku ovakvu odluku gde ostanemo bez teksta ili u nekom blagom nervnom rastrojstvu - dodala je Nikolićeva.

Dragana Nikolić, Aleksa Stojmenović, Aleksinac
foto: Kurir.rs

Podsetimo, kobnog dana došlo je do koškanja u restoranu nekih omladinaca, vršnjaka slavljenice. Koškanje je preraslo u udarce, a onda se odnekud u toj gužvi pojavio Aleksa koji je hteo da razvadi dve grupe.

Tada je Aleksa dobio udarac u vrat, odnosno arteriju gde je izazvano krvarenje u moždanom stablu. On je pao na pod terase, a prva pomoć nije uspela da mu produži život.

Kurir.rs - M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track