ZVICEROV UHAPŠENI POLICAJAC NUDI 6,2 MILIONA EVRA ZA SLOBODU: Advokati Petra Lazovića povećali jemstvo, čeka se odluka suda
Foto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

široko

ZVICEROV UHAPŠENI POLICAJAC NUDI 6,2 MILIONA EVRA ZA SLOBODU: Advokati Petra Lazovića povećali jemstvo, čeka se odluka suda

Crna Hronika -

Da bi se uhapšeni crnogorski policajac Petar Lazović, za koga se sumnja da je radio za kavački klan i Radoja Zvicera, branio sa slobode njegovi advokati sada nude 6,2 miliona evra u nekretninama i novcu.

U predlogu za jemstvo, podsećaju da je veće Višeg suda odbilo prethodnu garanciju od 1.640.300 evra, zaključivši da po vrednosti “ne deluje dovoljno obeshrabrujuće na okrivljenog da ostane dostupan sudu i da eventualni gubitak jemstva ne bi značajnije uticao na poslovanje pravnih lica koja su jemci”.

Radoje Zvicer, Petar Lazović, Ljubo Milović
foto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija, printscreen beraneonline.me, Privatna Arhiva

Odbrana uhapšenog je, tako, sudu dostavila novi predlog i na već ponuđeno jemstvo dodali su nekretnine firme “Gufo” u vjednosti od 4,6 miliona evra.

Sada se čeka odluka sudskog veća, da li će znatno uvećano jemstvo biti dovoljno za Lazovićevu privremenu slobodu.

Lazović je, podsetimo, uhapšen 18. jula po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je počinio krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja.

Takođe, procurila je i fotografija sa Skaj aplikacije na kojoj su Radoje Zvicer, Veljko Belivuk, Marko Miljković i policajci iz Crne Gore, Petar Lazović i Ljubomir Milović.

(Kurir.rs/Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track