KADA SE NESTALA OSOBA PROGLAŠAVA MRTVOM? Privatni detektiv: Ovo su najbitniji momenti potrage, operativci često PRAVE PROPUSTE
Foto: Kurir TV, Shutterstock Ilustracija

kurir tv

KADA SE NESTALA OSOBA PROGLAŠAVA MRTVOM? Privatni detektiv: Ovo su najbitniji momenti potrage, operativci često PRAVE PROPUSTE

Crna Hronika -

Četiri dana prošlo je od nestanka 24-godišnje Ilinke Dujović iz Priboja. Njen otac na društvenim mrežama uputio je apel za pomoć, a u potragu se uključio veliki broj njenih sugrađana. U većini ovakvih i sličnih slučajeva, nestala osoba se pronađe, ali šta u slučajevima kada se ne pronađe telo onog ko je nestao, a kada prođe dosta vremena?

O ovoj temi voditelji Pulsa Srbije razgovarali su sa privatnim detektivom Uglješom Grgurom.

Uglješa Grgur
foto: Kurir tv

- Inspektor koji je bio zadužen za slučaj trebalo je da locira telefon žrtve - započeo je Grgur.

A kako da procenimo kako je neka osoba nestala, Grgur je rekao da svaka porodica zna kako se ta osoba ponaša u domaćinstvu.

00:41

NAKON PET GODINA, NESTALA OSOBA SE PROGLAŠAVA MRTVOM!

- Alarm je ako je "skopčan" sa krivičnim delom otmice, odmah treba otići u policiju! - naveo je kao ključno to i nestanak dementnih osoba.

A kako se uopšte traga za nestalom osobom, on je ispričao proceduru.

- Uzmu se bitni detalji neposredno pred nestanak, i odmah se kreće u potragu - rekao je Grgur, a u slučajevima prisilnog nestanka se uključuju psi tragači.

- Nakon pet godina nestala osoba se proglašava mrtvom! - naveo je on i dodao da se u tim slučajevima uključuju psi tragači, kada se već traga za telom.

- Operativac je uradio ozbiljan propust, kada je već pored kostura nađen mobilni telefon! To je najosnovnije, kad već imamo tehnologiju! - naveo je Grgur prethodni primer, Strahinje iz Aranđelovca, koji je nađen u centru grada, kada se pretraga mogla izvršiti bolje uz pomoć tehnologije

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track