HRVATSKA PODIGLA OPTUŽICU PROTIV IGORA VUKOTIĆA: Odbegli vođa škaljaraca falsifikovao isprave i uzeo ime Stevo Novaković
Foto: Printscreen, printscreen libertaspress

tužilaštvo u zagrebu

HRVATSKA PODIGLA OPTUŽICU PROTIV IGORA VUKOTIĆA: Odbegli vođa škaljaraca falsifikovao isprave i uzeo ime Stevo Novaković

Crna Hronika -

Tužilaštvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv Kotoranina Igora Vukotić, jednog od vođa škaljarskog klana zbog falsifikovanih dokumenata, izdatih od nadležnih tela Republike Hrvatske.

Inače, nedavno je javnost prvi put videla kako zapravo izgleda Kotoranin Igor Vukotić koji je u bekstvu 10 godina. Igor je, podsetimo, brat brutalno likvidiranog Jovana Vukotića, šefa klana koga su napadači sa motora izrešetali u septembru u Istanbulu.

igor vukotić dok je bio u zatvoru u Brazilu
igor vukotić dok je bio u zatvoru u Brazilufoto: Privatna Arhiva

Naime, Igor Vukotić nalazi se na crvenoj Interpolovoj poternici, a između ostalog sudi mu se i za pokušaj ubistva dvojice "kavčana" Miloša Radonjića i Vojina Stupara u Kotoru.

Kako prenosi RTCG, u optužnici se navodi da je Vukotić radi prikrivanja stvarnog identiteta uspeo da dođe do lažnih hrvatskih dokumenata na ime Stevo Novaković.

igor vukotić i ubijeni igor dedović
igor vukotić i ubijeni igor dedovićfoto: printscreen libertaspress

- Optužnicom je predstavljeno da je Vukotić imao pomoć od Nusreta Seferovića, koji je označen kao pripadnik zločinačkog udruženja. Tužiteljka Silvia Ločar u optužnici navodi da je Vukotić nabavio lažnu ispravu i upotrebio je kao pravu tokom 2018. godine - navodi RTCG.

Takođe, u pomenutoj optužnici navodi se i da Crna Gora potražuje Vukotića, koji se nalazi na crvenoj Interpol poternici zbog odsluženja kazne zatvora od sedam meseci jer je izvršio krivično delo protiv opšte sigurnosti.

- Tužiteljka je utvrdila da Vukotić nema prebivalište, ni boravište, u Hrvatskoj, kao ni zaposlenje, ni imovinu i ni na koji način nije vezan za teritoriju te republike - stoji u optužnici, u koju je RTCG imao uvid.

U bekstvu 10 godina

Opraštao se od voljenih preko čitulja

Igor Vukotić je za 10 godina bekstva pretrpeo ozbiljne udarca od kavačkog klana. Poslednja likvidacija koja je uzdrmala Igora je likvidacija njegovog brata Jovana u Istanbulu. Samo nekoliko meseci pre toga ubijena su još dva bitna "škaljarca", Milić Minja Šaković i Goran Vlaović.

jovan vukotić
jovan vukotićfoto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Turske

- U aprilu 2019. Igoru je ispred kućnog praga u kotorskom naselju Dobrota maskirani napadač ubio oca Veselina Vukotića, a on mu je tada, iako, je bio u bekstvu dao čitulju - podseća izvor i dodaje da je Igora veoma potreslo i ubistvo Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u januaru 2020. godine u Atini. Imenjaci su bili veoma bliski prijatelji.

Glavi kuće Vukotić, tada su oba sina dala čitulje, iako je tog aprila 2019. sada već pokojni Jovan bio u zatvoru, a Igor u bekstvu, gde se i danas nalazi.

Igor Vukotić se i sada u septembru poslednji put oprostio se brata Jovana čituljom, citatom iz "Gorskog vijenca":

- Čevo ravno, gnezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo... Dušmane mrtve po tebi brojasmo, pogodit se nikad ne mogasmo oko broja, koliko ih beše.

(Kurir.rs - RTCG)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track