GIDRI SU ISPRED KAFANE SMRSKALI GLAVU: Pucao je po Novom Sadu, čak i u punom autobusu, 2 puta je ranjavan, a ubijen je štanglama
Foto: Printscreen/TV Pink

sima strahota se nagodio

GIDRI SU ISPRED KAFANE SMRSKALI GLAVU: Pucao je po Novom Sadu, čak i u punom autobusu, 2 puta je ranjavan, a ubijen je štanglama

Crna Hronika -

Prošlo je šest godina od dvostrukog ubistva u Ulici Maksima Gorkog, u centru Novog Sada. Tog 21. decembra 2016. nasmrt su pretučeni vođa navijača Vojvodine Dragan Jovanović Gidra (26) i njegov drug, pilot Dario Roklicer (29).

Zločin se dogodio oko 4.30 časova ujutru. Tela su pronađena na travnjaku ispred poznate kafane. Obojici su bile smrskane glave.

Dragan Jovanović Gidra
Dragan Jovanović Gidrafoto: Privatna Arhiva

Kobne večeri Gidra je izašao s Roklicerom i još dvojicom drugova u kafanu. Izbila je tuča između Darija i šefa obezbeđenja Stevana Josića, a Gidra, iako je bio na štakama zbog prethodnog ranjavanja, došao je da pomogne prijatelju, koji je verovatno već bio mrtav. Tada je Jovanoviću prišao jedan od članova obezbeđenja i udario ga pajserom u glavu. On je pao, a onda su ostali otrčali do kola i doneli šest palica, kojim su ga udarali samo po glavi.

U julu 2018. Stevan Josić, zvani Sima Strahota, sklopio je sporazum sa Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, a po toj nagodbi, on će zbog ubistva Jovanovića i učešća u tuči u kojoj je usmrćen Roklicer, iza rešetaka provesti 12 godina.

Dragan Jovanović Gidra
foto: Printscreen

Gidra je te 2016. godine dva puta bio ranjavan.

Tog leta je na novosadskom kupalištu Štrand ranjen u nogu, ali nije hteo da sarađuje sa policijom, pa se navodno ispostavilo da se samoranio iz pištolja. Potom je u septembru upucan u sačekuši u ruku i obe noge.

Dragan Jovanović bio je poznat policiji po raznim krivičnih delima.

On je 2008. na novosadskom Sajmištu hicima uz pištolja ranio u nogu radnika obezbeđenja diskoteke. Sledeće godine pucao je u noge mladiću P. J. iz Futoga u sačekuši ispred njegove kuće. Iste godine je u gradskom autobusu na liniji 7, punom putnika, pucao i ranio jednu osobu. Onda je 2014. zajedno sa još jednom osobom osumnjičen je za ranjavanje navijača Partizana D.K. u jednom lokalu u novosadskoj Ulici Laze Telečkog.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track