EVO GDE JE BELIVUK PLANIRAO DA SAGRADI VILU: Već je kupio plac u okolini Beograda i do njega nije lako doći
Foto: Zorana Jevtić, Shutterstock

nekretnina

EVO GDE JE BELIVUK PLANIRAO DA SAGRADI VILU: Već je kupio plac u okolini Beograda i do njega nije lako doći

Crna Hronika -

Veljko Belivuk (37), zvani Velja Nevolja, optužen za brojne zločine, kupio je pre osam godina veliki plac u Vrčinu, kod Beograda, koji je kao prava osmatračnica, tako da nepozvani gosti ne bi lako došli do ove lokacije.

Belivukov plac nalazi se na jednom brdu u Vrčinu, a sa njega se pruža lep pogled na Avalu, ceo Vrčin, Кumodraž i auto-put Beograd–Niš.

- Nekretninu je kupio na ime svoje supruge Bojane, i najverovatnije je planirao da na tom mestu napravi "tvrđavu", u koju ne bi mogao svako da uđe. Međutim, hapšenje ga je sprečilo u njegovoj nameri da sagradi ogromnu vilu- kaže dobro upućeni izvor, piše Informer.

Belivuk je kupio ovaj plac najverovatnije u dogovoru sa svojim ubijenim ortakom Aleksandrom Stankovićem – Saletom Mutavim, jer se nedaleko od njega nalazi imanje na kome je Saletov otac do pre dve godine čuvao ovce. Inače, plac nije lako pronaći, a do njega se stiže strmim ulicama. Nalazi se u jednoj manjoj asfaltiranoj ulici u kojoj se nalazi nekoliko novosagrađenih kuća.

Zemljište nije ograđeno i na njemu nema nikakvih objekata. Sa jedne strane na strmini nalazi se šumarak, odakle puca pogled ka novim naplatnim rampama. Samo 200 metara dalje, nizbrdo, od njega je velika njiva Saleta Mutavog, na kojoj takođe nema objekata.

Plac Stankovića je ograđen, a na ulazu je zelena kapija. Do njega se stiže običnim, kolskim putem. Prema rečima komšija, on je imao je još jednu veliku njivu, koja se nalazi bliže putu.

– Tu je ranije dolazio otac Aleksandra Stankovića i čuvao ovce. Sada ga više ne viđamo. On je, inače, rodom, iz Vrčina. Belivuka smo ranije viđali, dolazio je povremeno sa nekim momcima, ali ne znamo šta je tu hteo da napravi – rekao je jedan komšija.

Interesantno je da je komšija sa placa od 100 ari, koji se nalazi odmah do Belivukovog, na naš poziv došao mladić, koji se predstavio kao vlasnik, kao i da ga prodaje za 500.000 evra.

Tako vrtoglavu cenu je opravdao da je reč o "idealnoj lokaciji na kojoj može da se sagradi lep hotel ili fabrika".

Druge komšije su istakle da vlada velika potražnja za placevima u tom kraju, te da je čak jedan Grk kupio ogromno imanje odmah do onoga koji pripada porodici ubijenog Stankovića. Inače kuća od Belivukove žene je pod istragom zbog sumnje da je stečena "pranjem" para.

Kurir.rs/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja