HOROR U NIŠU: Žena stradala u požaru koji je izbio u njenom stanu u naselju Durlan!
Foto: M.S.

tragedija

HOROR U NIŠU: Žena stradala u požaru koji je izbio u njenom stanu u naselju Durlan!

Crna Hronika -

Penzionerka iz Niša, O.Ć. (79) stradala je u požaru koji je izbio u njenomstanu na šestom spratu u naselju Durlan. Nesrećna starica se verovartno ugušila od dima, a kako kažu stanari bila je i krhkog zdravlja.

Niš, Požar
foto: M.S.

Njen sin G. Ć. rekao je da pretpostavlja da je imala mini šporet na struju koji je imala njegova majka varničio i "uhvatio" zavesu, a ona nije stigla da se spase od vatre i dima.

Požar je izbio oko 10,15 sati u zgrada u Knjaževačkoj 105, svi su brzo reagovali, a posebno vatrogasci jer je požar pretio da zahvati i ostale stanove. Prvi je u stan upao jedan Nišlija čija tašta stanuje na desetom spratu. Njegov otac Slavoljub Jevtić navodi da je on razvalio vrata, ali u onom gustom dimu nije bilo spasa starici.

Niš, Požar
foto: M.S.

- Moj sin je razvalio vrata, odakle je po ivicama kuljao dim. Nije znao ko je unutra, samo je hteo da spasi sve koji su unutra, ali kad je ušao video je jezivu scenu. Vatra je ugašena, ali još ima dima u zgradi tako da čekaju da se dim raziđe kako bi sišli dole - rekao nam je Jevtić.

Zgrada je evakuisana odmah, a stanari kažu da su bili strašno uplašeni i da su se kroz oblake dima sa čaršavima preko usta probijali kroz stepenice prema prizemlju. jedan od njih komentariše da je zaista mislio da će buknuti zgrada jer je i vatre i dima bilo mnogo. Starica koja je poginula u ovom požaru ima dva sina.

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track