"NE NADAMO SE DA ĆEMO JE VIDETI ŽIVU": Prijateljice nestale Ane Volš progovorile o njenom braku sa Brajanom! MUŽ JE BIO TABU TEMA
Foto: Facebook/Ana Walshe

otkriće

"NE NADAMO SE DA ĆEMO JE VIDETI ŽIVU": Prijateljice nestale Ane Volš progovorile o njenom braku sa Brajanom! MUŽ JE BIO TABU TEMA

Crna Hronika -

Beograđanka Ana Volš (39) iz Bostona nestala je pre dve nedelje, a njene prijateljice otkrile su da su gotovo u potpunosti izgubile veru u to da je živa. Kažu da je u poslednje vreme retko pominjala muža Brajana, koji je uhapšen. Anina majka Milanka Ljubičić, koja živi u Beogradu, rekla je za Kurir da nema nove informacije o ćerki.

- Ništa ne znam, niko me ne obaveštava o tome da li ima nekih novih tragova, da li su nešto pronašli, gde mi je ćerka... Ne znam ni da li ću ići tamo, a Anina sestra će možda ići, samo mene o tome još nije obavestila - kaže Milanka za Kurir.

Veštačenje dokaza

U istrazi Aninog nestanka još nema pomaka, a policija radi na veštačenju dokaza koji su do sada prikupljeni.

- Nada da je živa me jedina održava da mogu normalno da funkcionišem - kaže nam Milanka.

Anine prijateljice su, ipak, ispričale da su šanse da je Ana živa veoma male.

- Dobro poznajemo Anu, ona je nezavisna i jaka žena. Da je živa, našla bi način da se nekome javi, da nam pošalje neki znak, snašla bi se. Ovako, posle svega što je pronađeno, sumnjamo da je to slučaj - kažu prijateljice Nataša i Pamela.

Ana Volš, Brajan Volš, Nestanak
foto: Privatna Arhiva

O Aninom odnosu s Brajanom kažu da je njen muž bio gotovo tabu tema. Prema Natašinim rečima, svaki put kad bi se on pomenuo, Ana bi promenila temu i obično počela da priča o deci.

- Bilo bi čak i neprijatno nekada. Nije želela da priča, zato i ne znamo mnogo o njemu, a na proslave koje su bile organizovane bi dolazila sama. Znamo i za njegovu politiku da ne želi da se slika, bilo nam je čudno, ali tako je bilo - kažu prijateljice.

One kažu da žele da postanu starateljke Aninim sinovima i da im je to sada glavni cilj.

Novi snimci

Sigurnosna kamera na prodavnici pića koja gleda na kontejner za smeće u Svampskotu privukla je pažnju policajaca, a državna policija Masačusetsa došla je do video-snimka koji prikazuje Brajana Volša kod kontejnera u satima nakon nestanka njegove supruge Ane Volš.

Smeštena iza prodavnice pića, kamera se nalazi u blizini pijace Hol fuds, gde je Brajan navodno zastao da kupi nešto za majku. Volš je ranije rekao policiji da je obavio kupovinu za svoju majku u dva supermarketa koji se nalaze prekoputa njenog doma, ali na tim kamerama nije snimljen.

Američki san

Ana Volš je bila uspešna žena i uglavnom je ostvarila sve što je želela na poslovnom planu, a dok je bila studentkinja Filološkog fakulteta Ana Ljubičić iz Beograda pre 15 godina, opisala je svoje kratko iskustvo u Americi i ohrabrila svoje kolege.

- Znam da bi svi koji do sada nisu putovali tako daleko i na tako dug period voleli da mogu da na svako pitanje dobiju siguran odgovor i garancije. Prosto je lakše kad drugi snose odgovornost za vas, pa i za novac koji dajete očekivanja odveć velika. Ali ako ste se već odlučili na takav korak, koji je za svaku pohvalu, morate nešto odgovornosti i na sebe preuzeti - napisala je Ana u februaru 2007. godine.

Ana Volš
foto: Printscreen/Facebook

Ana je bila rešena da uspe, a na forumu je komentarima želela u tome da pomogne i drugima.

- Moje iskustvo je fenomenalno. Ono što sam dobila od te agencije je usluga kojoj ne može da se nađe ravna u celoj Srbiji. Sve je bilo na vreme i dobro organizovano. Ipak, moram priznati da je ključnu ulogu u dobijanju posla igralo moje znanje engleskog jezika - opisala je svoj prvi posao.

Podrška iz kuće

Anina majka Milanka kaže da je Ana to oduvek želela i da ju je ona u tome podržavala.

- Kao i svaka majka, svoju decu sam podržavala u njihovim snovima. Ana je bila snalažljiva i znala je da iskoristi svoje znanje, bilo mi je drago - kaže Milanka za Kurir.

Ana Volš
foto: printscreen

Podsetimo, za Anom Volš već 15 dana traje potraga, a jedini osumnjičeni za njen nestanak trenutno je Brajan Volš, koji se zasad tereti za to da je remetio istragu i obmanjivao policiju o tome gde je bio pre i posle Aninog nestanka. On je zbog toga uhapšen pre nedelju dana.

Poruke na zidu u kući

Na zidu porodične kuće nestale Beograđanke Ane i njenog muža Brajana Volša nađene su poruke ispisane na izgužvanom listu papira.

U beleškama su reči hvale na račun Brajana, prenose američki mediji.

- Brajane, dostojan si. Vredan si života koji živiš - stoji u jednoj od iškrabanih poruka upućenih Brajanu.

- Brajane, ja te samo volim. Ti si čovek, prijatelj, otac. Tvoj humor, ljubav, mudrost, podrška, hrabrost su inspirativni. Vredan si svega - glasila je još jedna poruka

Kurir.rs - Dijana Antonijević

Bonus video:

05:02

DA LI JE NEKO UTICAO NA DECU ANE VOLŠ?! Stručnjaci otkrili sistem po kojem će se ISPITIVATI SVEDOCI OD 2, 4 I 6 GODINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track