SVI DETALJI FILMSKE DRAME NA KARABURMI! Ovako je Miroslav iz Feketića opljačkao pumpu, pa ubijen na stepenicama
Foto: Privatna arhiva

tri hica

SVI DETALJI FILMSKE DRAME NA KARABURMI! Ovako je Miroslav iz Feketića opljačkao pumpu, pa ubijen na stepenicama

Crna Hronika -

Miroslav M. (64) iz Feketića preminuo nakon što su policajci, koji su mu tokom akcije hapšenja naredili da stane i baci svoj pištolj, ispalili tri hica na njega u Ulici Salvadora Aljendea na Karaburmi u Beogradu

Razbojnik Miroslav M. (64) iz Feketića, kog su preksinoć ubili policajci nakon što je nasrnuo na patrolu pištoljem, ima podebelji dosije, a skoro 13 godina je proveo iza rešetaka zbog različitih krivičnih dela, među kojima je i ubistvo tokom pljačke!

Filmska drama odigrala se u ponedeljak oko 21.15 sati u beogradskom naselju Karaburma. Miroslav M. je, kako se sumnja, najpre na Mirijevskom bulevaru opljačkao benzinsku pumpu uperivši pištolj u radnika, a potom se dao u beg.

Čekao pravi trenutak

razbojnik miroslav m. u trenutku pljačke
razbojnik miroslav m. u trenutku pljačke foto: Privatna arhiva

- Ubijeni je, kako su i zabeležile kamere sa video-nadzora pumpe, naoružan sedeo u kolima i čekao pravi trenutak kada će da počini pljačku. Kada je video da ispred pumpe ima samo jedno vozilo koje toči gorivo, krenuo je u akciju - kaže sagovornik Kurira i dodaje:

- Maskiran hiruškom maskom i sa pištoljem u ruci, s vrata se zaleteo ka pultu gde je bio radnik. Radnik nije ni podigao glavu, a razbojnik mu je uperio pištolj u glavu i uzviknuo:" Vadi pare! Vadi pare!"

Prodavac na pumpi se vidno uplašio, jer ga je osuđeni robijaš držao na nišanu.

- U jednom trenutku, on je uspeo da se sabere i rekao je pljačkašu: "Evo vadim pare, samo polako!" - prepričava nam izvor i dodaje da je mladić otvorio kasu i počeo da vadi pare.

- Lopov ga je požurivao sa rečima "ajde, ajde, brže to malo" - dodaje naš sagovornik i naglašava da je radnik odmah prijavio pljačku.

pumpa koju je miroslav m. opljačkao
pumpa koju je miroslav m. opljačkaofoto: Kurir, Privatna Arhiva, Ilustracija

- Policija je hitno krenula u akciju. Maskirani napadač je peške pobegao sa ukradenih oko četiri, pet hiljada dinara. Bežao je kroz parkove i zgrade ka Ulici Salvadora Aljendea - kaže sagovornik.

Policija mu je ubrzo ušla u trag i maltene su ga opkolila na stepenicama između zgrada, koje su udaljene oko 200 metara od pumpe.

- Čuli smo kako policija viče :"Ruke u vis! Ruke u vis, odmah, baci oružje!", na šta je napadač sa pištoljem u ruci rekao: "Pustite vi vaše", a ubrzo su se začula tri hica - kažu komšije:

uviđaj nakon pucnjave na karaburmi
uviđaj nakon pucnjave na karaburmifoto: Nemanja Nikolić

- Potom je došla Hitna pomoć, pokušali su reanimiraju, ali nisu uspeli da ga spasu. Razbojnik je preminuo na mestu, a kod njega je nađen pištolj sa šest metaka i lična karta, kao i ukraden novac.

Saopštenje

O ovom slučaju juče su se oglasili MUP i Više javno tužilaštvo u Beogradu zajedničkim saopštenjem. Kako su naveli, policijski službenici PS Zvezdara sustigli su u ponedeljak oko 21.35 sati osumnjičenog.

uviđaj trajao satima
uviđaj trajao satimafoto: Nemanja Nikolić

- M. M. je neposredno pre toga izvršio razbojništvo na benzinskoj pumpi uz upotrenu vatrenog oružja, pištolja marke M 70. Osumnjičeni je tom prilikom uperio pištolj prema policijskim službenicima, oglušivši se na njihovas upozorenja da spusti pištolj, nakon čega su oni ispalili tri hica i usmrtili osumnjičenog - stoji u zajdničkom saopštenju MUP i VJT, u kom se dodaje i da se nastavlja dalji rad na ovom slučaju.

Inače, ubijeni Miroslav M. stari je zananc policije. On je pred sudom u Pančevu osuđen 1996. na 14 godina zatvora zbog razbojništva sa smrtnom posledicom.

Debeo dosije

miroslav m. u trenutku pljačke
miroslav m. u trenutku pljačkefoto: Privatna arhiva

- Osuđen je zbog ubistva koje se dogodilo tokom pljačke koju je izveo 1992. Iza rešetaka je proveo skoro 12 godina, pošto mu je amnestijom iz 2001. smanjena kazna. Na slobodu je izašao 2004. Međutim, samo dve godine kasnije je ponovo osuđen i to na devet meseci zatvora zbog napada na policajca tokom vršenja službene dužnosti - otkriva sagovornik Kurira i dodaje da je tada kaznu odslužio krajem 2008.

Zločin od pre 31 godinu

Potegao pištolj zbog marki!

Prijatelj Miroslava M. rekao je za Kurir da je on pre 31 godinu počinio zločin zbog deviza.

- Ubio je čoveka s kojim je imao dogovor oko menjanja deviza, tačnije marki. Kako mi je pričao, on je došao na dogovoreni sastanak, oni su ga napali, a on je kod sebe imao pištolj koji je pozajmio od prijatelja. Njegove reči tada su bile da ga je grupa ljudi opkolila i napala i da je ubijen čovek s kojim je imao dogovor. Miroslav nikada nije priznao zločin, a jednom mi je i rekao "da je nevin odslužio kaznu" - kaže prijatelj ubijenog.

Prijatelj ubijenog

Istina je da je bio agresivan

Prijatelj Miroslava M. kaže za Kurir da je on ceo žiovt bio bez posla i da je želeo brzu i laku zaradu.

- Žao mi je što je ubijen, jer mi je prijatelj, ali je uvek bio na ivici zakona i grešio je ceo život. Još kao mali je pravio probleme. Istina je da je bio agresivan i da je Voleo je da se potuče, čak i u ovim godinama. Ne znam odakle mu pištolj - kaže naš sagovornik i dodaje da se s Miroslavom poslednji put video pre dva meseca.

- Češće smo se čuli telefonom, a poslednji put smo se čuli dva dana pre Nove godine, i zvučao mi je skroz normalno. Ništa nije ukazivalo na ovako nešto, ali na kraju je platio glavom svoj loš život - kaže prijatelj, dok drugi dodaje:

- Miroslav je kao dete bio čak i đak generacije, veoma pametan i proračunat. Bavio se sportom i karateom, ali je vrlo brzo otišao lošim putem. Iz Feketića se odavno odselio, živeo je u Pančevu. Čuli smo da mu je pre skoro godinu dana umrla majka, a nije se nikada ženio i nema svoju porodicu.

Advokat

Policajac ima proceduru nakon što upotrebi vatreno oružje

Advokat Ivan Gvozdenac kaže za Kurir da će se utvrditi da li su policijaci morali da upotrebe silu vatrenog oružja.

- Istragom će se utvrditi da li je policijski službenik uradio sve prema skladu sa pravilnikom o upotrebi sredstava prinude vatrenog oružja. Kako se i navodi u članu 44 upotrebom vatrenog oružja smatra se pucanje prema licu, a opravdanost za pucanje se kasnije određuje komisijom - navodi advokat i dodaje:

advokat ivan gvozdenac
advokat ivan gvozdenacfoto: Kurir televizija

- Policijski službenik nakon što je upotrebio oružje prema proceduri mora usmenim putem da obavesti da šta se dogodilo, a zatim u roku od 24 sata da dostavi i pisani izveštaj o upotrebi oružja.

(Kurir.rs - Ekipa Kurira)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track