CARINICI NA GRADINI ZAUSTAVILI AUTO IZ ŠVEDSKE, ZBOG OVOG DETALJA ODMAH ZNALI DA PUTNICI NEŠTO KRIJU! Policija ih odmah uhapsila
Foto: MUP

CARINICI NA GRADINI ZAUSTAVILI AUTO IZ ŠVEDSKE, ZBOG OVOG DETALJA ODMAH ZNALI DA PUTNICI NEŠTO KRIJU! Policija ih odmah uhapsila

Crna Hronika -

Carinici su u saradnji sa policijom juče na prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja.

Slučaj je otkriven kada je u večernjim časovima, na izlazu iz zemlje, za detaljnu kontrolu izdvojen VW pasat, švedskih registarskih oznaka, kojim su iz Švedske ka Bugarskoj putovala dvojica stranih državljana.

Carina, zaplena, droga
foto: MUP

Putnici su carinicima na prelazu rekli da sem ličnih stvari nemaju ništa da prijave, ali su službenici, sumnjajući u njihovu izjavu, ipak odlučili detaljno da pregledaju automobil.

Ubrzo su njihove sumnje potvrđene, jer su primetili da je tapacirung u prtljažniku, iza zadnjeg sedišta, naknadno montiran. To je ukazalo na mogućnost da se iza metalne ploče koja je sa jedne strane bila zavarena, a sa druge pričvršćena pur-penom, nalazi specijalno napravljen prostor za skrivanje krijumčarene robe.

Carina, zaplena, droga
foto: MUP

Čim su otvorili deo skrivenog bunkera, carinici su zatekli dve plastične kese i platnenu torbu ispunjene neprijavljenim evrima, ukupno 343.000 neprijavljenih evra. Među novčanicama je najviše bilo onih u apoenima od 50, 20 i 10 evra.

Policija je saopštila da je u saradnji sa UКP, Odeljenjem za borbu protiv korupcije i Regionalnim centrom granične policije prema Republici Bugarskoj, Upravom carina i Posebnim odeljenjem za suzbijanje krijumčarenja Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsila sirijske državljane M. К. (29) i I. A. (46) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track