POTRESNI DETALJI BITKE NA KOŠARAMA! Komandant 63. padobranske brigade DAO SVOJE OKO da bi sačuvao bedem otadžbine!
Foto: Kurir

POTRESNI DETALJI BITKE NA KOŠARAMA! Komandant 63. padobranske brigade DAO SVOJE OKO da bi sačuvao bedem otadžbine!

Crna Hronika -
Gost emisije "Crna hronika" večeras od 19.15 časova na Kurir televiziji je potpukovnik Vidoje Kovačević koji će govoriti o svim detaljima bitke na Košarama.

Bitka na Košarama vođena je od 9. aprila do 14. juna 1999. godine u oblasti graničnog prelaza Rasa Košares, na granici SR Jugoslavije i Albanije, gde su snage OVK, potpomognute regularnom vojskom Albanije i NATO avijacijom, napale pripadnike Vojske Jugoslavije da bi izvršile kopnenu invazije na Kosovo i presekle komunikacije jedinica VJ u Đakovici i u Prizrenu. Posle teških borbi, Vojska Jugoslavije je uspela da porazi napadače i spreči njihov prolazak.

Bitka za Košare je formalno završena 14. juna 1999. godine, kada se Vojska Jugoslavije povukla s Košara na osnovu Kumanovskog sporazuma sa snagama KFOR-a.

Potpukovnik Vidoje Kovačević sada je u penziji, a 1999. godine bio je ratni načelnik Štaba 63. padobranske brigade i neposredni učesnik borbenih dejstava na prostoru Kosova i Metohije u kojima je bio ranjen.

Vidoje Kovačević je ispunio svoj vojni zadatak i sačuvao bedem otadžbine, za to je dao svoje oko. Danas svoje srce daje ratnim vetarnima i bivšim pripadnicima slavne i herojske 63. padobranska brigada koja je danas simbol otpora NATO agresiji. Kako je počela bitka, kolika je vojnička i politička važnost bitke na Košarama, kao i sve detalje krvavog Uskrsa na Košarama ispričaće u "Crnoj hronici" večeras u 19.15 časova potpukovnik u penziji, ratni načelnik štaba 63. padobranske brigade Vidoje Kovačević.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track