DRUG MUČKI UBIJENOG VUKA OTKRIO KAKO JE POČELA KOBNA TUČA NA ROĐENDANU: Prišao da nazdravi sa tim momkom, ali počeli su da ga biju
Foto: Privatna srhiva, Nenad Kostić, Ilustracija, Shutterstock

novi detalji

DRUG MUČKI UBIJENOG VUKA OTKRIO KAKO JE POČELA KOBNA TUČA NA ROĐENDANU: Prišao da nazdravi sa tim momkom, ali počeli su da ga biju

Crna Hronika -

Vuk V. (20), koji je preminuo od posledica teških povreda koje je zadobio kad je pretučen ispred jednog restorana u Novom Beogradu, biće sahranjen u petak na beogradskom groblju Orlovača.

Zbog napada je uhapšen samo Predrag R. (21), a prijatelji nastradalog Vuka zahtevaju da svi koji su učestvovali u tuči budu adekvatno kažnjeni za stravično prebijanje mladića.

Prijatelj ubijenog Vuka, koji je želeo da ostane anoniman, a koji je dobro upućen u dešavanja od 29. januara kad je mladić mučki prebijen, otkriva šta se dogodilo kobne večeri.

- Bio je kraj rođendana. Ti momci koji su napali Vuka su očigledno hteli probleme. Vuk je u jednom trenutku prišao da nazdravi s njima u nameri da smiri situaciju i tada mu je taj Predrag dobacio nešto. Vuk je reagovao na to i krenula je tuča. Svi su krenuli da se biju. Vuka su tukli na sredini lokala - kaže mladić.

Navodi da su se dve grupe mladića tukle stolicoma, piksalama, čašama, flašama...

umrlica, Vuk Vučković
foto: Kurir

- Vuk se onesvestio od batina, a rasprava i tuča su se nastavile i ispred lokala. U jednom trenutku je delovalo kao da se sve smirilo, a mladići koji su bili s Vukom su ušli unutra. Vuk je u međuvremenu došao sebi i njegovi drugovi su pomislili da je izašao napolje da se izduva - priča sagovornik.

TVRDI DA MU JE ŽAO

Predrag R. je 7. februara došao u policijsku stanicu u pratnji roditelja, a na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu je izneo odbranu.

- Osumnjičeni je na saslušanju izneo svoju odbranu. Rekao je da se mahom ne seća kako je i zbog čega došlo do tuče odnosno da Vuka ne poznaje od ranije i da mu je žao zbog svega što se desilo. Takođe je tvrdio da je i on pretučen i da se nada da će povređeni mladić preživeti - rekao je ranije izvor iz istrage.

Tamo su ga međutim sačekali mladići iz druge grupe i potom ga ponovo napali.

- Tuklo ga je njih šestorica ili sedmorica... Tukli su ga sve dok nije pao u komu - dodaje mladić i navodi da su Vuka drugovi prevezli u bolnicu.

Ističe i da je uhapšeni Predrag R. već poznat policiji i da ima krivični dosije. Sa druge strane, navodi i da nije samo on tukao Vuka, već njih više.

Ipak, ko je Vuku zadobio kobni udarac, ne zna, ali smatra da bi svi učesnici tuče trebalo da odgovaraju.

Stravična tuča, podsetimo, dogodila se 29. januara u kafiću na Novom Beogradu, ali i ispred lokala. Od posledica teških povreda Vuk je u komi bio 14 dana, a uprkos naporima lekara je preminuo.

Zasad je zbog tuče uhapšen jedino Predrag R, a više osoba je informativno ispitano.

(Kurir.rs/Nova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track