DAVITELJ SA MEDAKA BI USKORO MOGAO NA SLOBODU! 10 godina od zločina koji je potresao Srbiju, zbog OVOGA je ubio mladu doktorku
Foto: Privatna Arhiva

stravično

DAVITELJ SA MEDAKA BI USKORO MOGAO NA SLOBODU! 10 godina od zločina koji je potresao Srbiju, zbog OVOGA je ubio mladu doktorku

Crna Hronika -

Navršilo se deset godina od stravičnog zločina, kada je tada 23-godišnji Aleksandar Šundić ubio svoju bivšu devojku, mladu doktorku Stelu Gundelj (26).

Beogradski davitelj ili davitelj sa Medaka, kako su mediji prozvali Šundića, pravosnažno je bio osuđen na 15 godina zatvora, te bi, s obzirom na to da je odležao dve trećine kazne, u narednom periodu mogao da se nađe na slobodi.

On je 13. februara 2013. u njenom iznajmljenom stanu u beogradskom naselju Medaković brutalno zadavio Stelu.

Nije mogao da se pomiri sa raskidom, pa ju je ubio davljenjem. Potom ju je presvukao u svečano odelo i sedeo pored njenog tela ispijajući viski. U jednom trenutku nožem je pokušao sebi da prereže vene, ali nije uspeo. Kasnije je otišao, a uhapšen je dan kasnije.

Aleksandar Šundić, Stela Gundelj

Šundić, koji je do ubistva važio za uzornog studenta, manekena i sportistu, odmah po hapšenju je priznao krivicu.

On je ponovo pokušao da izvrši samoubistvo skokom sa drugog sprata Palate pravde. Tom priliko povredio je kičmu i nogu.

"Srbija je izgubila mladog lekara, devojku koja je želela da živi, a kojoj je to pravo oduzeo jedan monstrum koga ćemo a svakom narednom ročištu progoniti njenim slikama", rekla je uplakana i neutešna Stelina majka Katica na početku suđenja.

Kako je Kuriru tada potvrdila Stelina drugarica, ona se dan pre tragedije našla sa ubicom na ručku i molila ga da se urazumi i da je poštedi maltretiranja.

Stela Gundelj

"Otkako ga je Stela ostavila u decembru 2012, Aleksandar ju je danonoćno zvao i pretio joj da će se ubiti. Ona je, puna strpljenja, odgovarala na svaki njegov poziv. Dva dana pre ubistva pristala je i da se vide", rekla je Stelina prijateljica za Kurir.

Ona je dodala da joj je Stela nakon susreta s bivšim dečkom, njegovo ponašanje opisala kao "histerično i nerazumno".

"Zbog toga je 12. februara, samo 20 sati pre nego što je nastradala u iznajmljenom stanu na Medakoviću, odlučila da se ponovo sastane sa Aleksandrom. Ručali su u menzi studentskog doma u kojem je Aleksandar živeo. Stela mu je objasnila da je kraj i da nije bila spremna za ozbiljnu vezu. Učinilo joj se da je smiren i da prvi put prihvata ono što mu govori! Te večeri smo se čuli telefonom i ja sam je pitala zašto jednostavno ne prijavi Aleksandra policiji i ne traži sudsku zabranu prilaska. Ona mi je rekla: 'Ne želim da zbog mene završi u zatvoru! Neću da ga uništim i nosim na duši", kazala je Stelina drugarica.

Aleksandar je, prema rečima sagovornice, pre ubistva imao celu noć da razmisli o tome šta bi bilo najbolje da uradi.

"Ujutru je čekao pred vratima njenog stana da Stela krene na posao. Pretpostavljam da je uspeo da je nagovori da se vrati unutra, jednostavno je iskoristio njeno veliko srce da bi je zverski ubio".

Aleksandrovi prijatelji i porodica u nekoliko navrata su izjavljivali za medije da su se Aleksandar i Stela svakodnevno viđali i da su bili veoma bliski, uprkos tome što mu je Stela rekla da ne želi ozbiljnu vezu.

"Išla je s njim na porodične proslave i upoznala je njegove roditelje. Kad su raskinuli, sve vreme je gajio nadu da će se pomiriti. Bio je uzoran student i sportista, ali je pre tragedije bio stalno zabrinut, propušio je i propio se", rekao je svojevremeno jedan od njegovih prijatelja.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track