PRIJATELJ BIVŠEG PREDSEDNIKA OPŠTINE PRETIO NOVINARU U PALATI PRAVDE: Evo šta je danas izjavio na saslušanju
Foto: Ana Paunković

PRVO OSNOVNO JAVNO TUŽIILAŠTVO

PRIJATELJ BIVŠEG PREDSEDNIKA OPŠTINE PRETIO NOVINARU U PALATI PRAVDE: Evo šta je danas izjavio na saslušanju

Crna Hronika -

M. M. koji je uhapšen u ponedeljak, zbog sumnje da je pretio novinaru tokom suđenja bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću u Palati pravde, negirao je izvršenje krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

- Osumnjičeni M.M. je danas saslušan u prostorijama tužilaštva i tom prilikom je negirao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret. Nakon saslušanja, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog da se prema osumnjičenom M.M. odredi pritvor u trajanju od 30 dana jer postoje okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke. Prvi osnovni sud u Beogradu je doneo rešenje kojim je prema osumnjičenom odredio meru zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa oštećenim - sasopšteno je iz tužilaštva.

Dragoljub Simonović ispred suda sa advokatima
Dragoljub Simonović ispred suda sa advokatimafoto: Vladimir Šporčić

Tužilaštvo će, kako se navodi, u daljem toku postupka ispitati svedoka oštećenog Ž.M. kao i ostale svedoke događaja, te preduzeti druge radnje potrebne za donošenje odluke.

Prema navodima krivične prijave, osumnjičeni M.M. je dana 20.02.2023. godine u prostorijama Drugog osnovnog suda u Beogradu u Palati pravde, po završetku suđenja optuženima za paljenje kuće novinara Jovanović Milana, oštećenom novinaru Ž.M. koji je pratio suđenje uputio pretnje kojima je ugrozio njegovu sigurnost.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track