PRESUDA ZA UBISTVO VOĐE NAVIJAČA PARTIZANA: Elezović nakon kraće svađe zapucao NASRED ULICE iz automatske puške
Foto: Kurir

apelacioni sud

PRESUDA ZA UBISTVO VOĐE NAVIJAČA PARTIZANA: Elezović nakon kraće svađe zapucao NASRED ULICE iz automatske puške

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio Nikolu Elezovića na kaznu zatvora od šest godina i četiri meseca zbog pucnjave prilikom koje je ubijen vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni" Alen Kostić.

Ubistvo se dogodilo 13. avgusta 2016. godine u beogradskom naselju Železnik.

- Drugostepeni sud je odbio kao neosnovanu žalbu branioca okrivljenog i potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu - objavljeno je na sajtu suda.

Elezović je osuđen za krivična dela teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim delom izazivanje opšte opasnosti i krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenom je oduzeta automatska puška sa 15 komada municije.

Elezović je oglašen krivim jer je 13. avgusta 2016. godine, nakon rasprave sa Kostićem i oštećenim M.K.Š, kad je video da u rukama drže predmete kojima su oštetili njegovo vozilo, zapucao ka njima.

Prethodno je ušao u pomoćni objekat i uzeo automatsku pušku. Nakon toga je videvši da oštećeni nastavljaju da se kreću ka njemu ispalio četiri hica u pravcu zemlje. Tom prilikom se jedan projektil odbio od podloge i raspao, a jedan njegov deo je pogodio Kostića.

Vođa navijača je tom prilikom zadobio tešku i po život opasnu povredu od koje je i nakon ukazane pomoći u Urgentnom centru u Beogradu preminuo dan kasnije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track