UKUPNO 15 I PO GODINA ZA KRIMINALNU GRUPU IZ NOVOG SADA: Ćerka i sestra ubijenih Kićuna i Filipa Vilotijevića osuđena na 3 godine
Foto: privatna arhiva

UKUPNO 15 I PO GODINA ZA KRIMINALNU GRUPU IZ NOVOG SADA: Ćerka i sestra ubijenih Kićuna i Filipa Vilotijevića osuđena na 3 godine

Crna Hronika -

Viši sud u Novom Sadu je danas u krivičnom postupku protiv okrivljenih Mladena Lalušića, Jelene Lalušić, Dragana Miloševića i Nenada Živojinova doneo i javno objavio presudu kojom su okrivljeni oglašeni krivim za nelegalnu proizvodnju i stavljanje u promet droge. Njih četvoro je nepravosnažno osuđeno na ukupno 15 i po godina zatvora.

Sud je okrivljenom Mladenu Lalušiću izrekao kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i šest meseci, zatvora, zbog izvršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Njegova supruga Jelena Lalušić, inače ćerka i sestra ubijenih Kićuna i Filipa Vilotijevića, osuđena je na tri godine zatvora. Okrivljeni Dragan Milošević osuđen je na tri godine i šest meseci, dok je Nenadu Živojinovu izrečena jedinstvena kazna od četiri i po godine zatvora zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet droge i nelegalno oružje.

Mladen Lalušić
foto: privatna arhiva

- Sud je prilikom donošenja presude uvažio navode branilaca okrivljenih da nije dokazano da je krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga izvršeno od strane organizovane grupe. Takođe, imao je u vidu godine okrivljenih u vreme izvršenja krivičnog dela, kao i korektno držanje pred sudom. Od okrivljenih je istom presudom oduzeta opojna droga, oružje, imovinska korist pribavljena krivičnim delom, kao i predmeti krivičnog dela. Istom presudom, okrivljeni supružnici Mladen Lalušić i Jelena Lalušić oslobođeni su optužbe da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Protiv navedene presude stranke i branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu - saopštio je novosadski Visi sud.

Podsetimo Jelenia Vilotijević Lalušić (32) iz Novog Sada, uhapšena je 2018. godine zbog sumnje da je jedan od vođa kriminalne grupe koja se bavila prodajom narkotika, zajedno sa suprugom, automobilistom Mladenom Lalušićem (26) i još nekoliko osoba.

Kriminalna grupa uhapšena je nakon što je novosadska policija na Iriškom vencu, prema odmaralištu Zmajevac, pronašla sakriveno u žbunju 16,2 kilograma marihuane, 4,5 kilograma ekstazija i 10 ručnih bombi. Pretresom jednog stana u Novom Sadu pronađena je oprema za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima, lovačka puška i manja količina narkotika.

Kurir.rs/S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track