BRAJAN VOLŠ SUTRA NEĆE ODGOVARATI NA OPTUŽBE O UBISTVU SUPRUGE: Sud u Kvinsu doneo neočekivanu odluku EVO ŠTA SLEDI
Foto: EPA Craig Walker/ Pool, Instagram/anawalshe

ubistvo beograđanke

BRAJAN VOLŠ SUTRA NEĆE ODGOVARATI NA OPTUŽBE O UBISTVU SUPRUGE: Sud u Kvinsu doneo neočekivanu odluku EVO ŠTA SLEDI

Crna Hronika -

Suđenje Brajanu Volšu, koji je optužen da je u novogodišnjoj noći ubio, a potom iskasapio suprugu, Beograđanku Anu Volš, pomereno je za 4. april ped Okružnim sudom u Kvinsu. Kako su preneli američki mediji za sutra je bila zakazana statusna konferencija, ali je neizvesno da li će ona biti održana i da li će se Volš uopšte pojaviti na njoj.

- Kancelarija okružnog tužioca Norfolka Majkla V. Morisija saopštila je u ponedeljak da se slučaj protiv Brajana Volša nastavlja od srede do 4. aprila su Okružnom sudu Kvinsi. Za 1. mart zakazana je statusna konferencija - navode oni. Međutim, s obzirom na to da mediji izveštavaju da je suđenje pomereno za april, za sada ostaje nejasno da li će se Volš sutra pojaviti pred sudom ili ne.

Hapšenje Brajana Volša
Hapšenje Brajana Volšafoto: WCVB-TV Boston prinstcreen

Nestanak Ane Volš, podsetimo, prijavili su njeni poslodavci 4. januara, pošto se ona nije pojavila na poslu. Policija je odmah otišla u porodičnu kuću u Kohasetu, u kojoj je živela sa suprugom i njihovo dvoje dece, ali je on izjavio da je rano ujutru 1. januara otišla na aerodrom jer je hitno morala da se vrati na posao. Njen telefon, međutim, istražitelji su locairali 2. januara u blizini kući, a kako je Volš davao oprečne izjave o tome gde se kretao u danima nestanka, priveden je zbog ometanja pravde.

- Istraga koja je trajala u danima potrage za Anom, dovela je policiju do kontejnera za spaljivanje smeća, jer je Volš snimljen u blizini sa džakovima. Detaljnom pretragom deponije, pronađeni su krvavi tragovi, delovi garderobe Ane Volš, ali i njena kovid propusnica - podsetili su američki mediji kako je istraga protiv Volša, koji se sada tereti za ubistvo Beograđanke napredovala.

Ključni dokaz bili su tragovi Anine krvi pronađeni u podrumu kuće, krvav nož, ali i internet pretraga Brajana Volša sa tableta njihovog sina. Ona je pokazala da je u vreme nestanka supruge, Volš na internetu tražio "kako se rešiti tela, koliko vremena prođe pre nego što telo počne da truli", ali i "kako obrisati tragove krvi, koliko DNK ostaje", kao i "koliko vremena treba da prođe da se neko proglasi nestalim, da li neko može da bude proglašen krivim bez tela".

Volš pred sudom u februaru
Volš pred sudom u februarufoto: Prinscreen

- Tužioci smatraju da je Volše raskomadao svoju ženu i bacio njeno telo. Tokom istrage, policajci su pronašle 10 kesa za otpatke ispunjenih krvavim predmetima, uključujući testeru za metal i sekiru - podsećaju oni.

Brajan Volš se prilikom prvog pojavljivanja pred sudom izjasnio da nije kriv. Na poslednje ročište, koje je održano 9. februara uključio se video konferencijskom vezom, odeven u narandžasti zatvorski kombinezon. Njegova advokatica, tada je zatražila odlaganje, jer im nisu dostavljeni svi prikupljeni dokazi.

- Sredinom marta može se očekivati da se Volšov slučaj prebaci u Vrhovni sud u Norfoku, pred veliku porotu. Ključno za porotu biće da ih tužilaštvo ubedi da je Volš imao motiv da ubije suprugu Anu - podsećaju američki mediji.

Kao jedan od motiva, do sada se pominjalo veliko bogatstvo u nekretninama koja je Ana imala na svoje ime, ali se spekulisalo i da je rešila da ga ostavi. Inače, u vreme ubistva supruge, Volš je bio u kućnom pritvoru sa nanogicom, zbog drugog krivičnog dela za koje je čekao presudu.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track