SUMNJA SE DA SU BELIVUK I MILJKOVIĆ UBIJALI NAVIJAČE ZBOG OVOGA! Hemija 2 puta na udaru za mesec dana, bio i na spisku za odstrel?
Foto: Facebook, MUP, Printscreen

bombom na kuću

SUMNJA SE DA SU BELIVUK I MILJKOVIĆ UBIJALI NAVIJAČE ZBOG OVOGA! Hemija 2 puta na udaru za mesec dana, bio i na spisku za odstrel?

Crna Hronika -

Nemanja Bojović, vođa navihjačke grupe Zabranjeni, za samo mesec dana se dva puta našao u opasnosti, a svojevremeno je bio i trn u oku Principima

Bomba koja je u petak bačena na kuću Nemanje Bojovića Hemije, vođe Partizanove navijačke grupe Zabranjeni, kako se sumnja, još jedno je upozorenje navijaču, koji je na meti bio i pre mesec i po dana kada je ranjen.

Ovaj navijač, ranije je bio trn u oku i Belivukovim Principima, a njegovo ime spominjano je na nedavno održanom suđenju klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koja je pod paravanom navijačke grupe Principi vršila teška krivična dela, među kojima i ubistva navijača.

nemanja bojović hemija
nemanja bojović hemija foto: Facebook

Hteli sastanak

- Miljković me pitao da li poznajem Nemanju Bojovića Hemiju, da mu kažem da su Principi glavni i da hoće sastanak sa Zabranjenima. Rekao sam da hoću da posredujem u sastanku - ispričao je Bojan Hrvatin u Specijalnom sudu.

Izvor kaže da nije sa sigurnošću poznato zbog čega se Bojović za mesec dana dva puta našao na meti napadača.

- I kada je 18. januara ranjen i sada, Bojović je tvrdio da ne zna ko stoji iza toga - kaže izvor.

belivuku i miljkoivću se sudi u specijalnom sudu za sedam likvidacija
belivuku i miljkoivću se sudi u specijalnom sudu za sedam likvidacijafoto: Dado Đilas, Stefan Stojanović, Ana Paunković

Prema nezvaničnim saznanjima, nakon hapšenja Belivuka koji je bio vođa navijačke grupe Principi, u njihovim redovima došlo je do određenih tenzija i previranja, a južna tribina koja je do tog 4. februara 2021. bila pod komandom Principa našla se u svojevrsnom rasulu.

- Belivuk i Miljković su silom disciplinovali gotovo sve frakcije Partizanovih navijača, pojedine grupe su proterali sa tribine, pojedine su uspele da pridobiju za sebe. Postali su neprikosnoveni vladari "juga" i pošto su uhapšeni bilo je očekivano da među navijačima dođe do neke vrste haosa - objašnjava sagovornik i dodaje da napadi na Hemiju mogu da budu i odjeci tih previranja.

markpoivć ubijen u sačekuši
markpoivć ubijen u sačekuši foto: Printskrin

O tome kako su Principi postali svemoćni na Partizanovoj tribini govorili su i svedoci-saradnici na suđenju klanu i prema njihovim rečima "želeli su da imaju imidž apsolutnih vođa". Tokom suđenja je otkriveno i da grupa stoji iza ubistva trojice navijača, a da su planirali likvidacije još najmanje dvojice. Bojan Hrvatin i Srđan Lalić, drugi svedok-saradnik, otkrili su da grupa stoji iza ubistva Ljubomira Markovića Kiće 1. novembra 2019, vođe Alkatraza, ali i ubistva Gorana Veličkovića Goksija, vođe Jang bojsa, 4. avgusta 2020.

veličković, miljković i belivuk
veličković, miljković i belivukfoto: Starsport

Mora da se "smakne"

- Belivuk i Miljković su govorili o tome kako su rešili da postanu prvi na tribini. Na jednoj strani ima jedna ekipa Grobara, a na drugoj druga, a Kićina je došla i zauzela "prvo mesto". Miljković je tada pomenuo i da bi moglo vrlo lako da se sve to razbije, da samo mora da se "smakne" Kića - ispričao je Hrvatin, dok je drugi svedok-saradnik rekao da je Miljković zaključio "da je najbolje likvidirati Kiću".

belivuk i gligorijević na tribini
belivuk i gligorijević na tribini foto: Pritnscreen/Instagram

Klan se tereti i za ubistvo Aleksandra Gligorijevića Pukija, koji je bio vatreni navijač Principa. Međutim, Belivuk i Miljković su posumnjali da im on radi o glavi, pa je otet, mučen i ubijen 16. juna 2020.

Šokantan snimak

Radeta držali kao taoca

U januaru 2020. isplivao je šokantan video-snimak na kome se može čuti kako Rade Petrović, vođa Partizanovaca izgovara da su on i Miloš Radisavljević Kimi izdali Partizan. Na snimku se može primetiti da je Petrović vidno uznemiren i uplašen, pa se može zaključiti da je te reči izgovorio pod nekom prsilom.

šokantan snimak maltretiranja radeta petrovića, koji je u zagrljaju miljkovića
šokantan snimak maltretiranja radeta petrovića, koji je u zagrljaju miljkovićafoto: Printscreen

Ubrzo nakon ovoga isplivao je i drugi snimak na kome se jasno vidi zastava Principa, ali i Veljko Belivuk i Marko Miljković koji kao "taoca" drže Petrovića. Petrović tada izgovara da su on i Kimi pi*čke koje su izdale voljeni klub, dok Belivuk dodaje da se Kimi spremi jer ga čekaju, pošto je on sledeći.

Planirali likvidacije

Hteli da preuzmu i Radovu tribinu

Na suđenju kriminalnoj grupi svedok-okrivljeni Srđan Lalić rekao je i da su Belivuk i Miljkoivć želeli da preuzmu i tribinu Rada.

klan hteo da preuzme radovu tribinu
klan hteo da preuzme radovu tribinufoto: fkrad.rs

Miljković: Da li si znao Luku Perenčevića i koji je naš motiv da pripremamo ubistvo Perenčevića? Lalić: Hteo si da ga nagovoriš da ubije Dragana Supurovića, a onda da preuzmeš Radovu tribinu, a Luku ubijemo u Ritopeku. Miljković: Šta će meni Radova tribina? Lalić: Koga zavaravaš ovde, pa kao paravan za kriminalne poslove.

(Kurir.rs - Ekipa Kurira)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track