POSEDUJE SKUPOCENI VOZNI PARK, KUĆA MU PRETRESANA U AKCIJI "GROM": Ubijeni Eskobar bio blizak vlasniku kluba koji je RAZNET BOMBOM
Foto: Nenad Kostić, Privatna Arhiva

LIKVIDACIJA U RUŠNJU

POSEDUJE SKUPOCENI VOZNI PARK, KUĆA MU PRETRESANA U AKCIJI "GROM": Ubijeni Eskobar bio blizak vlasniku kluba koji je RAZNET BOMBOM

Crna Hronika -

Ranko Radošević (54), poznat po nadimku Ranko Eskobar, koji je ubijen danas na pumpi u Rušnju, odranije je poznat policiji. Ubijeni Radošević navodno je bio pripadnik kriminalne grupe iz Nikšića, koja se bavila trgovinom narkoticima.

Radošević se ranije pominjao u kontekstu vlasnika jednog automobila, koji je pronađen u garaži Marka Miljkovića, desne ruke Veljka Belivuka. U javnosti je poznat još i kao „Ranko Eskobar“, a poreklom je iz Crne Gore.

Ranko Eskobar je, prema nezvaničnim saznanjima, vlasnik skupocenog voznog parka blindiranih vozila i bavio se preprodajom vozila.

Kako se ističe, Radošević je živeo na Bežanijskoj kosi, ali je svakodnevno dolazio u Rušanj u pomenuti kafić, gde je i ubijen.

1 / 6 Foto: Nenad Kostić

Pretpostavke su da su napadači znali njegovo kretanje, odnosno da su ga duže vreme pratili. Znali su tačno kada će biti u kafiću, a trenutno je u toku potraga za dvojicom mladića.

Inače, Ranko Eskobar je u policijskom dokumentu SOCTA označen kao pripadnik nikšićke kriminalne grupe.

Za Rodoševića je prvi put šira javnost čula 2006. godine kada je kontroverznim biznismenom Goranom Mijatovićem Mitom uhapšen zbog iznude nad advokatom Branimirom Guglom u Beogradu.

Mijatović je u to vreme bio predsednik FK Bežanija, a ubijen je u eksploziji automobila bombe na parkingu u Ulici Marka Čelebanovića, 2. oktobra 2006 godine.

Nekoliko godina kasnije, Radošević je ponovo dospeo u žižu javnosti. Naime, beogradska policija je 2014. u akciji „Grom” pretresla njegovu kuću u Barajevu. Tada je kod Radoševića zatečen i jedan od braće Baćović.

00:23

Eskobar iz Nikšića ubijen u Rušnju

Podsetimo, s nekoliko hitaca jutros oko 11 sati ubijen je Ranko Radošević zvani Eskobar (54), navodni pripadnik nikšićkog krimi-miljea i takođe navodni bliski saradnik "škaljaraca" i Jovana Vukotića, likvidiranog u septembru u Istanbulu pred očima trudne supruge.

Očevici dali opis dvojca smrti

Dvojica muškaraca obučena u crno, sa kapuljačama na glavi i hirurškim maskama na licu pucala su u Nikšićanina dok je pio kafu u kafiću na rušanjskoj pumpi na koju je inače često dolazio da popije kafu.

Nadzorne kamere snimile su dva napadača, koji deluju mlado, i koji su imali hirurške maske na licu. Jedan je bio u trenerci - donji deo crn, a gornji crno-beli sa crnom kapuljačom. Taj napadač deluje mlađe i okretno, kao da je oniži, ali vitak. Očevici kažu da je upravo on bio taj koji je pucao.

Drugi u farmerkama i zimskim cipelama, sa debelom zimskom jaknom koja na kapuljači ima krzno, viši je i krupniji.

- Pre pucnjave jedan od napadača je ušao u restoran. Ubijeni kao da je predosetio šta ga čeka i pokušao da pobegne ali nije uspeo. Napadač sa zelenom maskom preko lica i kapuljačom odmah je zapucao.

Kurir.rs/Nova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track