CISTERNA IZ CRNE GORE BILA PUNA DROGE: Policija kod Prijepolja zaplenila 541 kilogram marihuane
Foto: MUP

Zaplena

CISTERNA IZ CRNE GORE BILA PUNA DROGE: Policija kod Prijepolja zaplenila 541 kilogram marihuane

Crna Hronika -

BEOGRAD - Pripadnici policije Srbije su u Prijepolju, zaplenili više od 541 kilograma marihuane i uhapsili M.Đ. (36), koji je upravljao kamionom u kojem je nađena droga, saopšteno je večeras u Beogradu.

Zaplena je obavljena u saradnji s Upravom kriminalističke policije, Upravom granične policije i Upravom carina, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Užicu. ; Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je u ;saopštenju ;navelo da je policija na graničnom prelazu Gostun, na ulazu iz Crne Gore u Srbiju, prilikom kontrole kamiona-cisterne crnogorskih registarskih oznaka kojim je upravljao osumnjičeni, u specijalno izrađenom bunkeru našla 500 paketa marihuane.

"Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu", navodi se u saopštenju.

00:23

Na Graničnom prelazu Gostun zaplenjeno više od 541 kg marihuane i uhapšena jedna osoba

Povodom ove velike zaplene, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić pohvalio je pripadnike MUP-a za "odlično izvedenu akciju".

Uprave carina Srbiije je danas popodne nazvala "preuranjenom informacijom" jutrošnju vest podgoričkih "Vijesti" da je zaplenjen kamion-cisterna "sa oko pola tone kokaina" - kako je tvrdio podgorički list.

Prijepolje, zaplena, marihuana, kanabis
foto: MUP

Po medijima u Crnoj Gori, slučaj s kamionom se dogodio još u ponedeljak, 6. marta, a taj kamion ;je u Crnu Goru ušao u subotu, 4. marta, kada je isporučio gas za firmu "Petrol".

Podgoričke "Vijesti" su ;objavile da Agencija za nacionalnu bezbednost Crne Gore (ANB), u saradnji s kolegama u Srbiji, proverava vlasnika kamiona - firmu "Royal šped" čije je sedište u Bandićima, u Crnoj Gori, a vlasnik joj je M. Đ., iz Loznice, s prebivalištem u Danilovgradu.

(Kurir.rs / Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track