OSLOBOĐEN ZA SILOVANJE DEVOJČICE (13): Sudilo mu se dve godine, nije bilo dokaza da je obljubio dete
Foto: Nemanja Nikolić

apelacioni sud u Beogradu

OSLOBOĐEN ZA SILOVANJE DEVOJČICE (13): Sudilo mu se dve godine, nije bilo dokaza da je obljubio dete

Crna Hronika -

Ž. U. (49) pravosnažno je oslobođen optužbi da je 2020. u Beogradu da je obljubio tada trinaestogodišnju devojčicu. Apelacioni sud, ovom odlukom, potvrdio je presudu Višeg suda u Beogradu.

- Po nalaženju Apelacionog suda, pravilno je prvostepeni sud ocenio da u dokaznom postupku nije izveden ni jedan dokaz koji direktno, jasno i neposredno ukazuje da je okrivljeni izvršio produženo krivicno delo obljuba sa detetom kako mu se to optužnicom stavlja na teret, niti je Viši javni tužilac u Beogradu dostavio kakav materijalni dokaz da je okrivljeni od maja do septembra 2020. godine u Beogradu, u više navrata izvršio obljubu i sa njom izjednačen cilj sa detetom - navodi se u odluci Apelacionog suda.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Printscreen/RTS

Navodi se i da je prvostepeni sud pravilno analizirao i cenio kako pojedinačno tako i u vezi sa drugim dokazima izvedenim u toku dokaznog postupka, iskaz oštećene koja je svoj iskaz na glavnom pretresu promenila u odnosu na iskaz koji je dala u istrazi pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

- Pri čemu se, u pogledu bitnih činjenica koja čine obeležja bića krivicnog dela za koje se okrivljeni tereti u ovom krivičnom postupku, oštećena nikada nije izjasnila, pa u nedostatku drugih materijalnih dokaza koji bi eventualno potvrdili navode optužnog akta, prvostepeni sud nije mogao doneti drugačiju odluku u ovoj krivično-pravnoj stvari - navodi se u odluci kojom je Ž. U. oslobođen.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track