DOŽIVOTNA ROBIJA ZA UBICU IZ VRANJA: Dejan je ženu zlostavljao i tukao godinama, a onda je izbo kuhinjskim nožem!
Foto: Printscreen/Youtube

najstroža kazna

DOŽIVOTNA ROBIJA ZA UBICU IZ VRANJA: Dejan je ženu zlostavljao i tukao godinama, a onda je izbo kuhinjskim nožem!

Crna Hronika -

Dejan P. iz Vranja osuđen je danas odlukom sudskog veća nepravosnažno na doživotnu robiju zbog svirepog ubistva supruge S. P. u martu prošle godine. Dejan je 23. marta prošle godine sa umišljajem ubio suprugu kuhinjskim nožem, koju je prethodno zlostavljao, a na teret mu se stavljaju još dva krivična dela - nasilje u porodici koje je učinio nad svojom, tada maloletnom i punoletnom ćerkom. Devojke su te kobne večeri pokušale da odbrane majku.

S.P. je godinama pre nego što je ubijena trpela porodično nasilje, ali je uvek prelazila preko muževljevog maltretiranja i nje i dece, jer kako su komšije ispričale tada nije imala gde da ode. Uzorna supruga, dobra majka i koleginica pokušavala je na sve načine da zaštiti svoju decu, ali nije uspevala u tome.

Poslednji put je u tužilaštvu dala izjavu "da se on promenio" i "da će započeti novi život", a čak i ćerka, koja je trebalo da svedoči, rekla je da je spavala kada se desilo nasilje, i nije želelele da tereti oca. Istog dana Dejan je izbo suprugu i povredio ćerke. Žena je od posledica brutalnog napada preminula u niškoj bolnici.

Pored dve ćerke, oni imaju i sina, koji je, kako pričaju oni koji ih poznaju, bio pošteđen maltretiranja, jer je bes oca nasilnika uvek bio usmeren na suprugu i njegove starije sestre.

Priča se da je Dejan bio patološki ljubomoran i da je poslednjih godina imao zamerke na to kako je njegva supruga vaspitala žensku decu. Komšije kažu da je Dejan jednom naterao ženu i ćerke da u pola noći u pidžamama stoje ispred kuće na minus deset. Nasilan i sklon alkoholu, ulivao je strah i roditeljima, koji su često uzimali u zaštitu svoju snahu, a čak je i majka bila zlostavljana od strane sina.

Deca nisu prisustvovala suđenju.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track